Degnaes, B. - Een jaar met duizend dagen / een leven met Alzhei

Schrijver:
Titel: Een jaar met duizend dagen / een leven met Alzheimer
ISBN: 9789052409313
Taal: Nederlands
Uitgever: Houtekiet
Bijzonderheden: Goed Izgst. 2007, Paperback / softback, Ongebruikt, ongelezen en onbeschreven, lichte krasjes op cover. Harteljke groet Carla, Books2Flow
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 17,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Een liefdevol verslag van een sterke, mooie verhouding, maar tevens een pamflet tegen een maatschappij die zo ingericht is dat de zwaksten riskeren om aan hun lot te worden overgelaten.Richard is pas twee ijftig als vastgesteld wordt dat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Het bericht slaat in als een bom, niet alleen bij hem maar ook bij zijn levenspartner Berit. EEN JAAR MET DUIZEND DAGEN is een ooggetuigenverslag van de moeilijkheden waarmee een persoon die aan Alzheimer lijdt en zijn naasten te kampen hebben. Het is tegelijk een ontroerend boek over de liefde.Berit Degnaes was secretaresse bij een weekblad tot haar man aan de ziekte van Alzheimer stierf. Sinds EEN JAAR MET DUIZEND DAGEN verscheen, werkt ze freelance en geeft ze voordrachten over Alzheimer in de landen waar haar boek verschenen is.
Recensie(s)

Dit boek neemt je mee in het leven van de 52-jarige alzheimerpatient Richardt en zijn levensgezellin Berit Degnaes. Het is een openhartige getuigenis over hoe de ziekte hun leven drastisch veranderde en hoe het hersenletsel uiteindelijk ook een gezinsletsel werd. Degnaes beschrijft op een nuchtere manier wat er met haar man en haarzelf gebeurde. Zo vertelt ze dat ze zowel haar sociale leven als haar toekomstperspectieven verloor, en dat ze een verzorgersrol kreeg toebedeeld die ze niet wenste. Het verdriet bij het zien van haar geliefde, die al stierf terwijl hij eigenlijk nog in leven was, overheerst het boek. Richardt was veroordeeld tot een leven in een instelling, waar hij uiteindelijk ook stierf. De auteur richt haar woede dan ook op de maatschappij, die haar man niets beters te bieden had dan een verpleegtehuis. De eerlijke, vaak harde en rake toon van het boek, maakt het erg herkenbaar voor andere naasten van alzheimerpatienten. Voor hulpverleners biedt het boek dan weer een kans om stil te staan bij de noden van patienten en hun familie. De lay-out is sober; normale druk en ruime marges.

Redactie Vlabin-VBC
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Degnaes, B. - Een jaar met duizend dagen / een leven met Alzheimer

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.