Habets, F. - Het wiel is rond / of de zin van het bestaan

Schrijver:
Titel: Het wiel is rond / of de zin van het bestaan
ISBN: 9789066653696
Taal: Nederlands
Uitgever: SWP
Bijzonderheden: Matig, 2000, paperback, izgst. Lichte leesvouw zichtbaar. Over de pen geschreven naam en datum is een stickertje van books2flow geplakt. Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 17,95
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Waarom zijn we op aarde? Waar komen we vandaan? Waar gaan we heen? Veel mensen denken dat op deze vragen geen antwoord is. Floris Habets meent dat iedereen met een dosis gezond verstand en de bereidheid dit ook te gebruiken wel degelijk het antwoord kan vinden. Stap voor stap voert hij de lezer binnen in zijn wereldbeeld, dat even onontkoombaar als controversieel lijkt. Dat daarbij hier en daar heilige huisjes sneuvelen is welhaast onvermijdelijk. Maar voor wie zich daar niet door laat afschrikken doemen de contouren van een nieuw mensbeeld op. In dit boek zal menigeen met vreugde de zin van het menselijk bestaan herkennen. Anderen zullen die met nieuwe energie blijven weerleggen. Maar niet zonder het besef, dat er tenminste één denker is, die een beargumenteerd antwoord op de genoemde levensvragen geeft.
Recensie(s)

Habets doet verslag van de inzichten waartoe hij kwam bij het overwegen van de grote levensvragen, met name die naar de zin van het leven. Hoewel het een intelligent en voortreffelijk geconstrueerd betoog is, heeft het toch zwakke kanten. Er zijn nogal wat onnauwkeurigheden en sommige beweringen ogen te gemakkelijk. Bovendien berijdt hij soms stokpaardjes en doet hij visies die hij afwijst, niet altijd recht. Daarbij is moeilijk in te zien wat voor nieuws het boek biedt. Het berust op vier hoofdgedachten er bestaat waarheid, deze is door de rede te kennen, ethiek moet de basis zijn van ons denken en handelen en het geweten is een betrouwbare instantie (dit laatste zullen velen terecht betwijfelen). Deze gedachten leiden hem tot de aanname van reincarnatie ethische overwegingen vragen ons te geloven in de rechtvaardigheid van het leven; wij zijn op aarde om geestelijk te groeien. Het is een sympathieke gedachte, waar veel voor te zeggen valt. Habets vat de delen van zijn betoog steeds samen, terwijl 23 stellingen aan het slot het allemaal nog eens ordelijk op een rij zetten. Een literatuurlijst ontbreekt.
(Biblion recensie, Drs. J. Kleisen)
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Habets, F. - Het wiel is rond / of de zin van het bestaan

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.