Kirkby, Mandy - De Victoriaanse taal van bloemen

Schrijver:
Titel: De Victoriaanse taal van bloemen
ISBN: 9789000304349
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Bijzonderheden: Goed Zgan. /izgst.2011, 192pp, Gebonden hardcover uitgave. Boekje is ongebruikt. Cover heeft enkele krasjes. Zgan/ izgst.
Prijs: € 22,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Hoewel iedereen wel weet dat rode rozen voor liefde staan, realiseren maar weinig mensen zich dat er een complete taal van bloemen bestaat. Deze prachtige taal vond haar oorsprong bij de vroege Victorianen, die elk boeket zorgvuldig samenstelden om er een boodschap in te verwerken. Bij elke bloem hoort een specifieke gelegenheid, emotie of lading kamperfoelie voor toewijding, azalea's voor hartstocht en tulpen als liefdesbetuiging.
Na het overweldigende succes van De verborgen taal van bloemen presenteren wij De Victoriaanse taal van bloemen, een lexicon waarin de taal van bloemen wordt uiteengezet. Dit prachtig geïllustreerde boekje is onmisbaar voor iedereen die van bloemen houdt - en natuurlijk voor iedereen die heeft genoten van De verborgen taal van bloemen. Met een woordenlijst die is ingedeeld van bloem naar betekenis en andersom, geef je je familie en vrienden voortaan precies wat ze nodig hebben!
Recensie(s)
In het Victoriaanse Engeland was het heel gebruikelijk om elkaar aan de hand van bloemensymboliek berichten te sturen. Afhankelijk van de soort bloem, de morfologie en de kleur, was het mogelijk het bericht te ontcijferen. In de huidige maatschappij is de symboliek van bloemen ondergeschikt geworden. Toch hebben bloemen nog steeds een sociale betekenis in de intermenselijke verhoudingen. De symboliek van een bepaalde bloem is vaak terug te voeren tot oude culturen, sagen en legendes. De auteur van deze uitgave benadert deze materie vanuit een breed spectrum met allerlei floristische wetenswaardigheden. Dit boek is duidelijk bestemd voor een groot lezerspubliek. Vijftig soorten bloemen vormen de leidraad van dit boek. Het geheel is voorzien van gedichten en een woordenlijst, die is ingedeeld van de bloem naar de betekenis en andersom. Fraaie kleurenprenten completeren het geheel.

Niek van der Worff
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kirkby, Mandy - De Victoriaanse taal van bloemen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.