Kicken, S. - Bewustzijn als basis / druk 1 / een holistische vi

Schrijver:
Titel: Bewustzijn als basis / druk 1 / een holistische visie op wetenschap en bewustzijn
ISBN: 9789060206348
Taal: Nederlands
Uitgever: De Toorts B.V.
Bijzonderheden: Redelijk maar izgst. Het boekje (uitgave 1991) oogt ongelezen en niet/ nauwelijks gebruikt. Cover aan rechterbovenzijde heeft een vouwtje. De eerste pagina van het boekje is iets te groot (gesneden) waardoor er ietwat onregelmatigheden aan de randen
Prijs: € 29,95
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
In Bewustzijn als basis beschrijft Sef Kieken het bewustzijn als algemeen perspectief, dat eenheid en samenhang kan brengen tussen de verschillende wetenschappen, de religie, en de filosofie, maar dat ook een uitweg kan bieden uit de huidige wereldcrisis. Het bewustzijn is daarbij het verbindende element, omdat het de basis is van alle denken, kennen, voelen, gewaarworden, ervaren, handelen, willen, De Wereldcrisis is volgens de auteur in wezen een crisis in het bewustzijn, die voortkomt uit het dualistische denken dat tegenstellingen en conflicten schept. De tijd is dus rijp voor een holistische visie die uitgaat van de eenheid van de werkelijkheid, inclusief de mens die deze werkelijkheid waarneemt. Recente ontwikkelingen in verschillende wetenschappen, vooral in de quantumfysica, de parapsychologie en de transpersoonlijke psychologie, wijzen ook in deze richting. Er ontwikkelt zich een synthese waarin wetenschap en religie, westerse en oosterse inzichten samenkomen. Onder anderen Fritjof Capra, Marilyn Ferguson en Ken Wilber doen op dit gebied baanbrekend werk. Een wetenschap van het bewust zijn, die zowel het rationeel-wetenschapelijke denken als innerlijke en meditatieve ervaringen omvat, draagt bij tot deze synthese. Parallel met deze wetenschappelijke revolutie vindt er een bewustzijnsrevolutie plaats met als belangrijkste gangmakers Osho (Bhagwan Sfiree Rajneesh), Krishnamurti, Maharishi, Mahesh, Yogi en Sri Da Kalki (Da Free John). Samen kunnen deze revoluties, waarvan dit boek in kort bestekgetuigenis aflegt, de weg banen naar e en nieuwe cultuur. Dit boek kan worden gezien als een inleiding tot en een overzicht van het 'New Age'-denken in wetenschap en religie, In een heldere en bondige stijl weet de auteur sleutelideeën van deze tijd te verduidelijken en inzichtelijk te maken.
Recensie(s)

Onze huidige tijd van crises en snelle veranderingen laat ons naast positieve ontwikkelingen vooral ook veel negatieve gevolgen zien. De auteur signaleert uiteenlopende problemen en wijst op de noodzaak een 'wetenschap van het bewustzijn' te ontwikkelen. Zo'n bewustzijnswetenschap moet gebaseerd zijn op te verifiëren ervaringen en feiten en zich bezighouden met aard, structuur, niveauz, dynamiek en de ontwikkelingen van het bewustzijn. Daarbij stelt de schrijver nadrukkelijk dat we ons hierbij niet mogen beperken tot de wereld van de zintuigen, maar ook innerlijke ervaringen zoals de mystieke, religieuze, paranormale, meditatieve e.a. moeten erkennen. De holistische visie die hieruit voortvloeit kan de problemen die ontstaan door ons huidig dualistisch denken helpen oplossen. De auteur geeft in zijn betoog ook standpunten van belangrijke voortrekkers als Osho, Krishnamurti, enz. weer. Het boek getuigt van belezenheid en visie. Stemmige kaft met zonsondergang.
(Biblion recensie, Drs. K.M. Hamaker-Zondag.)
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kicken, S. - Bewustzijn als basis / druk 1 / een holistische visie op wetenschap en bewustzijn

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.