Kockere, G. De - Noach

Schrijver:
Titel: Noach
ISBN: 9789058381378
Taal: Nederlands
Uitgever: de eenhoorn
Bijzonderheden: Goed / izgst Deze mooie hardcover uitgave 2e druk augustus 2003 is izgst. De randen van de pagina's hebben een zweem lichtgeel. en de hoekjes zijn licht beschadigd. Enkele krasjes op cover. Izgst. Vriendelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 22,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Noach
Geert De Kockere en Koen Fossey
Het gaat regenen, denkt Noach, heel veel regenen. Hij besluit om een boot te bouwen. Die boot wil hij niet vullen met dieren, maar met vreemde wezens als Vrolijkheid, Koppigheid, Zorg, Schrik, Koelbloedigheid... Een na een af slaan ze zijn aanbod af. Zullen ze de zondvloed overleven?
Voor de jongste kinderen is dit het oude verhaal van Noach die een boot bouwt en op zoek gaat naar vreemde wezens. Voor de oudere kinderen biedt de verteller een filosofische kijk op het verhaal.
Met fascinerende prenten van Koen Fossey, gemaakt uit allerlei afvalmaterialen die met de computer werden omgevormd tot de meest fantastische wezens.
Dit prentenboek werd in 2003 bekroond met een Vlag en Wimpel voor de tekst (Nederland) en een White Raven (Internationale Jeugdbibliotheek München).
Recensie "Tenslotte heb je het gevoel dat je het echte verhaal van Noach hebt gehoord. Niet met de woorden uit het oude Bijbelse verhaal maar opnieuw verteld in andere woorden. Met woorden die een gevoel van warme ontroering voor die dappere Noach opleveren. Dat het verhaal zoiets oproept, betekent dat schrijver De Kockere uitzonderlijk goed geslaagd is. Koen Fossey leverde bij het verhaal prachtig uitgevoerde illustraties. Fris en origineel verbeeldde hij de figuren uit het boek. De kracht van zijn werk onderstreept nog eens deze prachtige (her)vertelling van Noachs verhaal." (website Leesfeest; mei 2002)
Recensie(s)
Dit boek geeft een zondvloedverhaal (totaal anders dan de versie uit de bijbel) op bijzondere wijze weer. Noach roept figuren op om in zijn boot plaats te nemen om zodoende de zondvloed te overleven. De figuren hebben namen van karakters (zoals Vrolijkheid en Koppigheid). In de paginagrote originele kleurenillustraties lijken zij goden. Er is gebruik gemaakt van collagetechnieken en verschillende materialen (linnen, bieten, borstels, steen maar ook een handschoen en garde). Het taalgebruik is verzorgd en doet poetisch aan (goed lopende zinnen). In intermezzo's (te onderscheiden door een iets kleiner lettertype) licht een anonieme verteller die het verhaal uit overlevering kent, doorspekt met humor, de tekst toe. De bladspiegel is overzichtelijk en volgens een vaste opbouw opgezet. Na het karakter wordt de leefomgeving treffend weergegeven. Het boek ademt een sfeer van donkerheid uit. De liefhebber zal van dit bijzondere boek kunnen genieten. Ook te gebruiken op scholen door kinderen vanaf ca. 11 jaar.

Redactie
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kockere, G. De - Noach

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.