Korte-Munk, K. de - Weet je, oma / wat alle grootouders willen

Schrijver:
Titel: Weet je, oma / wat alle grootouders willen weten
ISBN: 9789055992270
Taal: Nederlands
Uitgever: GVMedia, Stichting
Bijzonderheden: Goed Zgan. Hardcover uitgave 1e druk 2007 Oogt ongebruikt. Geen leesvouw in rug. Hardcover heeft wat doffe plekjes/ krasjes. Hoekjes boek zijn licht gekneusd. izgst.
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Glijden onze kinderen met zijn allen af naar volslagen oppervlakkigheid?
Hangen de kleintjes de hele dag lusteloos voor tv of video?
Zijn het louter hebberige materialistjes geworden?

Psychologe Karin de Korte, zelf oma van vier kleinkinderen, zegt nadrukkelijk 'Nee!' Mits ouders, grootouders en andere opvoeders de tijd nemen voor hun nieuwsgierige kroost, dat boordevol zit met energie en fantasie en met vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
Die vragen moeten wel beantwoord worden. Tweeverdienende ouders hebben daar vaak de tijd niet voor. Dus wordt er verlangend richting grootouders gekeken. Er zijn echter tegenwoordig nogal wat opa's en oma's die als babyboomers zo seculier zijn geworden, dat ze haperen, horten en stoten als het kleine grut met een spervuur aan vragen komt. Dit boek is bedoeld als steuntje in de rug bij het zoeken naar de antwoorden op vaak uiterst directe vragen.

Als psychologe/psychotherapeute ervaart Karin dat niet alleen grootouders, maar ook ouders worstelen met vragen over natuur, geloof en ongeloof. Uit de vragen van haar kleindochter van vijf en haar antwoorden daarop heeft ze dit boekje samengesteld. Het is een dialoog geworden over twaalf maanden. Alle jaargetijden en vele feestdagen passeren de revue. Vooral de typisch Nederlandse feestdagen komen aan de orde. Maar wel tegen een eeuwenoude spirituele achtergrond. Sinterklaas, Kerstmis, Pasen, traditionele gebruiken die te maken hebben met oerbegrippen als licht en donker, straf en verzoening, vrees en verlossing, en de overwinning van liefde en gulheid op kilheid en egoïsme.
Zo komen ze samen op de essentie van de spirituele en universele waarden van ieder mens. Dat gaat verder dan het christendom. Het brengt ons bij de echte multiculturele grondbegrippen.

En dat alles in een taal die begrijpelijk is voor mensen van 5 tot 100, die jeugdig zijn van hart.

Met gratis luisterboek!
Recensie(s)
De auteur, psychologe, geeft in dit boekje de gesprekken weer die ze heeft met haar kleindochter. Het kleinkind stelt vragen van allerlei aard en oma geeft antwoorden. De indeling loopt synchroon met het jaar; alle jaargetijden en feestdagen komen aan bod met vragen van het kind en antwoorden van de oma. De antwoorden hebben betrekking op de christelijke en algemeen-spirituele achtergronden van deze feesten en fenomenen. Een leuk en leerzaam boekje, dat beschrijft hoe je kinderen kunt uitleggen dat Kerstmis niet om kerstbomen gaat en dat Pasen niet om eieren draait. Het boek is mooi uitgevoerd met enkele zwart-witfoto's van betrokkenen en kleine illustraties in de hoeken van de bladzijden. Achterin het boekje zit een cd met een aantal mp3-bestanden, waarop het boek wordt voorgelezen. Het boekje is bestemd voor (groot)ouders en docenten, kortom iedereen die met jonge kinderen omgaat.

C. Oranje-Timmerman
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Korte-Munk, K. de - Weet je, oma / wat alle grootouders willen weten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.