Lockhart, Sybil - Moeder in het midden

Schrijver:
Titel: Moeder in het midden
ISBN: 9789044325270
Taal: Nederlands
Uitgever: The House of Books
Bijzonderheden: Goed Zgan / izgst. 2009, Softback oogt ongebruikt, geen leesvouw in rug. Klein ezelsoortje aan cover. Sticker books2flow over naam op 1e pagina
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Verdwaald in de realiteit

Ontroerend en gevoelig verhaal over dementie en de zorg voor ouderen

Sybil ligt in het kraambed als ze merkt dat haar moeder zichzelf niet meer is. Waarom durft die haar pasgeboren dochtertje niet vast te houden? Ze weet ook niet meer hoe ze koffie moet zetten en een gesprek met haar voeren wordt steeds lastiger. Langzaam wordt duidelijk dat Sybils moeder ernstig aan het dementeren is. Als neurobiologe weet Sybil precies welke processen zorgen voor de aftakeling van haar moeders hersenen, maar ook welke verantwoordelijk zijn voor de geestelijke ontwikkeling van haar jonge dochters. De fascinerende beschrijvingen hiervan wisselt ze op indrukwekkende wijze af met die van haar eigen complexe gevoelens. Nadat is vastgesteld dat haar moeder aan Alzheimer lijdt, besluit Sybil zelf voor haar te zorgen en het verblijf in een verpleeghuis zolang mogelijk uit te stellen. Dit is het aangrijpende en waargebeurde verhaal van een moeder die de uitdagende taak op zich neemt om de zorg voor haar gezin én haar dementerende moeder te combineren.

Sybil Lockhart werkte als neurobiologe aan de befaamde universiteit van Berkeley voordat ze haar baan opzegde om zich volledig te kunnen wijden aan de zorg voor haar moeder, haar twee jonge kinderen en het schrijven over haar ervaringen. Ze woont met haar man en twee kinderen in Californië.

Sterk geschreven waargebeurd verhaal vanuit een uniek perspectief

De strijd van een moeder voor haar moeder én haar gezin

Een neurobiologe vertelt over dementie

www.waargebeurd.com
Recensie(s)
Als Sybil bevallen is van haar oudste dochter, merkt ze dat haar moeder zich vreemd gedraagt. Als bij haar moeder Alzheimer wordt geconstateerd, besluit ze een groot deel van de zorg op zich te nemen. Sybil zegt haar baan op als neurologe bij de universiteit van Berkeley (USA) en wordt fulltime moeder en verzorgster. Haar twee dochtertjes vormen de lichtpuntjes in haar moeilijke bestaan. Echtgenoot Patrick probeert haar te steunen, maar hun relatie heeft zeer te lijden onder de druk van de dagelijkse beslommeringen, de problemen met Sybils moeder en het sociale isolement waarin Sybil geraakt. Een openhartig, toegankelijk verhaal waarin moederliefde, gezinsleven, Alzheimer en familiebanden centraal staan. In de ik-vorm geschreven, waargebeurd verhaal dat vlot en realistisch is verteld en dat getuigt van groot doorzettingsvermogen van de hoofdpersoon. Sybil Lockhart is een invoelende en daadkrachtige vrouw, die uit liefde voor haar moeder grote offers brengt ten koste van zichzelf en haar relatie. Interessant zijn ook de uitvoerige en nauwkeurige neurologische beschrijvingen, die het verhaal naast boeiend ook informatief maken. Een goede beschrijving van een bittere realiteit, waar eerlijk gesproken wordt over sleur, relatieproblemen, kapotte dromen en schuldgevoelens. Kleine druk.

Jorieke Rutgers
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lockhart, Sybil - Moeder in het midden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.