Nayak, A. - Gandhi

Schrijver:
Titel: Gandhi
ISBN: 9789031719501
Taal: Nederlands
Uitgever: Altiora / Averbode
Bijzonderheden: Goed Izgst.Uitgave 2003. Paperback, boek ziet er ongelezen, slechts wat lichte krasjes op cover. Izgst. Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 32,95
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Mahatma Gandhi (1869-1948) heeft de tradities van het hindoeïsme, het boeddhisme en het jaïnisme, met de leer van de Bhagavad-gita en de persoon van Jezus verenigd. Hij was niet alleen een politiek en sociaal leider maar ook een geduldig raadgever, zowel voor de machtigen als voor het eenvoudige volk. Zijn strijd tegen geweld door geweldloosheid en zijn consequent vasthouden aan de waarheid, waren gebaseerd op een spiritualiteit die zijn volk en de mens in het algemeen in staat stelt de weg naar waardigheid en bevrijding te vinden. Gandhi blijft een fascinerende figuur, zeker in deze wereld die snakt naar geweldloosheid.
Recensie(s)
Het boek geeft een korte biografie van Gandhi, met speciale interesse voor die elementen in zijn opvoeding/jeugd die later een vormende invloed hebben gehad op zijn spiritualiteit. Verder de basiselementen van zijn spiritualiteit, telkens aan de hand van enkele sleutelwoorden. De Indiase auteur doceert godsdienstwetenschappen in Freiburg (Zwitserland) en heeft een positief vooroordeel ten gunste van de spirituele elementen in de persoonlijkheid en carriere van Gandhi. Het is zijn bedoeling om Gandhi te bevestigen als spirituele leider, zonder in te gaan op de toch eerder kritische analyse van zijn plaats in de geschiedenis die meer recentelijk wordt gemaakt. Aangezien deze kritiek soms komt uit een al te - fanatieke - hindoehoek, zou de auteur toch hierover kort een evenwichtige nota hebben kunnen aanbieden. Het blijkt ook de bedoeling te zijn Gandhi aan te bieden als draaischijf voor een dialoog tussen religies. De teksten in dit verband geciteerd zijn ongetwijfeld inspirerend. Het boek is niet alleen geschikt voor lezers met interesse in geestelijk inspirerende lectuur, maar ook voor een publiek dat een gemakkelijk toegankelijke tekst zoekt over toch een van de markantste persoonlijkheden van de twintigste eeuw.

Winand Callewaert
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nayak, A. - Gandhi

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.