Parry, V. - De waarheid over hormonen

Schrijver:
Titel: De waarheid over hormonen
ISBN: 9789058313584
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Sirene,
Bijzonderheden: Redelijk / izgst 2005, Paperback / softback, 1e druk. Het boek is in prima (gelezen) staat.De rug heeft enkele leesvouwen. Daarom kwalificatie matig. Vlekje op snede bovenzijde. Boek is zeer netjes. Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 24,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
VIVIENNE PARRY
De waarheid over HORMONEN
Hormonen beheersen onze interne wereld ze bepalen op wie je verliefd wordt, of je seks wilt of niet (en of je het prettig vindt); ze controleren onder andere je groei, vruchtbaarheid, gespierdheid, humeur en de snelheid van veroudering van je lichaam. Hun effecten kunnen supersnel verschijnen en in een flits voorbij zijn, of kunnen maanden duren en dertig jaar aanblijven.
Terwijl sommige hormonen - zoals oestrogeen, testosteron of insuline - bij de meeste mensen bekend zijn, zijn de meeste hormonen onbekend en onbegrepen. Maar het feit dat men niet weet wat deze hormonen doen, doet niets af aan het feit dat men regelmatig claimt dat 'het je hormonen zijn', als iemand prikkelbaar, huilerig of ronduit onuitstaanbaar is. En dat klopt het zijn onze hormonen.
De Britse wetenschapsredacteur Vivienne Parry geeft in De waarheid over hormonen voor het eerst duidelijkheid over deze vreemde en complexe wereld. Op fascinerende en onweerstaanbare wijze, vol anekdotes en leuke weetjes, beschrijft ze hormonen en hun werking.
Vivienne Parry werkt als wetenschapsredacteur voor onderandere de Guardian en Good Housekeeping. Ze studeerde genetica en immunologie in Londen en schreef haar proefschrift over de geschiedenis van hethormoon.
Recensie(s)

In dit omvangrijke, maar goed leesbare boek wordt een gedetailleerde uitleg gegeven over de werking van vele hormonen. Wetenschapsredactrice Vivienne Parry beschrijft het belang van hormonen in verschillende levensfasen en geeft beschrijvingen van diverse ziektebeelden ten gevolge van een tekort of overschot aan bepaalde hormonen (zoals diabetes en schildklieraandoeningen). Verder gaat zij onder meer in op de invloed van milieufactoren op onze hormoonhuishouding. De veelheid aan informatie en het gebruik van (wel uitgelegd) jargon maken het boek enigszins moeilijk, maar door het uitgebreide gebruik van metaforen en voorbeelden uit de wetenschapspraktijk is het boek goed leesbaar. Vivienne Parry concludeert dat hormonen van grote invloed zijn op ons gedrag, maar dat ons gedrag uiteindelijk de invloed van de hormonen bepaalt. Het boek bevat een uitgebreide verklarende woordenlijst en een zeer uitgebreide literatuurlijst.

P. Rovers
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Parry, V. - De waarheid over hormonen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.