Sacks, O. - Stemmen zien / reis naar de wereld van de doven

Schrijver:
Titel: Stemmen zien / reis naar de wereld van de doven
ISBN: 9789029071505
Taal: Nederlands
Uitgever: J.M. Meulenhoff
Bijzonderheden: oed izgst. 2002, Paperback / softback, Oogt ongebruikt.Geen leesvouw in rug. Kniekje in cover ana voorzijde. izgst. Met vriendelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Toen Oliver Sacks met doven in aanraking kwam ging er een wereld voor hem open de hersenen van doven die met gebarentaal zijn opgegroeid maken een heel andere ontwikkeling door dan die van horenden. Ze zijn in bepaalde opzichten vaak beter ontwikkeld, vooral in ruimtelijk opzicht. Het meest raakten hem de levensgeschiedenissen van doven en hun strijd om de muur van geluidloosheid en onbegrip die hen omringt te doorbreken.

De neuroloog Oliver Sacks (Londen, 1933) verwierf internationale faam met De man die zijn vrouw voor een hoed hield. Hij schreef onder meer Een been om op te staan, Een antropoloog op Mars en Het eiland der kleurenblinden.
Recensie(s)
Oliver Sacks kwam in 1986 voor het eerst in aanraking met doven, hun (unieke) gebarentaal, hun soc. emot. problemen in de wereld van stilte en onbegrip, hun specifieke plaats in de samenleving, hun eigen cultuur. Hij is begaan met hun 'lot'. In het boek dat uit drie delen bestaat is het tweede deel het sterkst. Hij wisselt voortdurend de essayvorm af met heel persoonlijk getinte semiewetenschappelijke verhandelingen over de geschiedenis van opvoeding en onderwijs aan doven, de plaats van gebaren en gebarentalen en gedachten over taal (filosofie) en denken. Neurologische processen krijgen ook de aandacht. De lange voetnoten bevatten zeer waardevolle informatie, die hijzelf denkbeeldige excursies noemt, naar believen te lezen. Het derde deel is de recente (1988) heftige geschiedenis van de Gaullaudet universiteit en de strijd voor een dove directeur. Een onevenwichtig werk dat toch lezenswaardig is voor allen die zich met doofheid bezighouden (ouders zowel als beroepskrachten). Met verwijzingen naar Amerikaans literatuur en verklarende woordenlijst.
(Biblion recensie, J.J.S. Storm.)
Verder lezen

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sacks, O. - Stemmen zien / reis naar de wereld van de doven

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Books2flow
  Kamer van Koophandel nummer: 72405775
  NL001480761B54
 • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.