Slosse, T. Oers, J. van - Het sneeuwt in mijn hoofd / over dem

Schrijver:
Titel: Het sneeuwt in mijn hoofd / over dementie
ISBN: 9789020961843
Taal: Nederlands
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheden: Goed Izgst.paperback, is in zeer goede staat. 2e druk 2006. Kaft heeft wat lichte krasjes. Boek is ongebruikt en ongelezen. Izgst. Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 29,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Auteur Tine Slosse  & Johan van Oers
Co-auteur Johan van Oers
Uitgever Lannoo
• Nederlands
• 269 pagina's
• Lannoo
• september 2005
Alle productspecificaties
Naar schatting 160.000 Belgen lijden aan dementie. Familieleden en vrienden stuiten nog te vaak op een muur van stilzwijgenIn dit boek vertellen bekende mensen openhartig over de dementie van een van hun naaste familieleden-Aangevuld met de mooiste literaire fragmenten over dementie en foto’s van Herman Selleslags-Met getuigenissen van onder meer - Jan Decleir - Jan Van Rompaey - Jos Geysels - Wivina Demeester-Jean Bosco Safari - Paula Semer-Mensen met dementie zijn in wezen ontredderde mensen alles wat vertrouwd was is hun vreemd geworden, elke oriëntatie, elk houvast is verdwenen. Ook familieleden en vrienden van dementerenden staan er vaak alleen voor. Zij stuiten nog te veel op een muur van onbegrip en stilzwijgen.In deze bloemlezing komen schrijvers en mediamensen aan het woord die dementie uit de eerste hand hebben meegemaakt, bij iemand die hun nabij was. Die ervaring hebben ze neergelegd in een gedicht, een sketch, een lied of een getuigenis. In hun woorden zitten alle gevoelens samengebald die de ziekte oproept de twijfel, de angst, de ontroering, de moeheid, het verdriet, de bitterheid, de hilariteit... gebeurtenissen, om niet verloren te lopen in de wirwar van soms tegenstrijdige emoties. Zo kan deze bloemlezing inspirerend werken en een troost zijn, een houvast, een spiegel...
Recensie(s)

In een uitstekende inleiding geven de samenstellers van deze bundel inzicht in het fenomeen dementie en de vele verschillende aspecten die hierbij te onderscheiden zijn. Bij elk aspect zijn passende Nederlandstalige teksten en/of gedichten gekozen (o.a. Voskuil, Kees van Kooten en Vasalis), of gesprekken met mensen die dementerenden van dichtbij hebben gemaakt (o.a. Youp van 't Hek, Bram Vermeulen en Rutger Kopland). Er is een mooie keuze gemaakt, waarbij veel schrijvers in een enkel woord net een gevoel weten te vangen, waardoor helder wordt wat het is om te dementeren of mensen te zien dementeren. Klein puntje van kritiek is het register, waarin niet verwezen wordt naar de betreffende pagina, wat wel gebeurt bij de inhoudsopgave, maar die volgt gewoon de pagina's. Ook is het jammer dat als iemand zegt dat er in een bepaald gedicht een bepaald aspect wordt aangestipt, juist dat gedicht dan niet te vinden is (Kopland Anatomisch verslag). Maar verder een mooie bundel om op te pakken en weer weg te leggen.

Drs. Alice Rusch
Verder lezen

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Slosse, T. Oers, J. van - Het sneeuwt in mijn hoofd / over dementie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Books2flow
  Kamer van Koophandel nummer: 72405775
  NL112781974B01
 • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.