Toirkens, P. Hoogcarspel, E. - Koken met filosofie

Schrijver:
Titel: Koken met filosofie
ISBN: 9789055730810
Taal: Nederlands
Uitgever: Damon B.V., Uitgeverij
Bijzonderheden: Goed Izgst. Ongelezen en ongebruikt , wat krasjes op kaft. Daarom kwalificatie goed ipv nieuw. Stickertje books2flow op rechter bovenzijde pagina. Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Koken met filosofie is een zeer ongewoon kookboek. Ogenschijnlijk is er niets bijzonders aan de hand bij de heldere presentatie van de bereidingswijz3e van tal van voor-, hoofd-, nagerechten, salades en dressings, gegarneerd met praktische culinaire tips. Maar vervolgens worden de zeer gevarieerde recepten in een paralleltekst met een filosofische dimensie verrijkt. Steeds knoopt het filosofische commentaar aan bij het recept van de chefkok filosofische bespiegelingen, humoristische wetenswaardigheden en spitsvondigheden bieden de lezer fantasierijk, geestrijk voedsel. De foto' s voegen op geheel onverwachte wijze een derde dimensie toe. De fotografe Sharon Nethercott liet zich door de recepten op haar eigen wijze inspireren door een serie foto' s waarin groenten en een vrouwelijk lichaam de belangrijkste ingrediënten vormen. Het geheel levert een speel, praktisch, geestrijk en kunstzinnig kookboek op, waarbinnen genieten meerdere dimensies kent.
Recensie(s)

Algemeen kookboek. Naast de recepten staan filosofisch getinte overpeinzingen die inspelen op de keuze van ingrediënten, culinaire historie of manier van gebruiken/eten enz., al is de kennis van de wijsbegeerte hopelijk groter dan die van de culinaire historie! De recepten zijn origineel, al lijken sommige wat gedateerd. Kooktechnisch zijn ze niet echt eenvoudig. Verspreid door het boek vier katernen van ieder vier fotopagina's waarop een vrouwelijk model is te zien dat, in blauwe of kopertinten òf meerkleurig geschminkt, een stilleven vormt met de haar omringende of bedekkende groenten. Sombere geesten zouden deze foto's morbide kunnen noemen, ware het niet dat het model op drie ervan toch een expressie toont. Voor filosofische gespreksgroepen en/of kringen kan dit boek misschien inspiratie geven om tijdens een bijeenkomst het stoffelijke met het geestelijke verantwoord te combineren. Geen register. Omslag toont een goudkleurige vrouwenkop met fruit in herfsttinten.
(Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk.)
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Toirkens, P.  Hoogcarspel, E. - Koken met filosofie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.