Uyldert - Zonnejaar / druk 1

Schrijver:
Titel: Zonnejaar / druk 1
ISBN: 9789060302590
Taal: Nederlands
Uitgever: Driehoek, De p/a Synthese
Bijzonderheden: Goed Zgan. 1981, hardcover . Oogt ongebruikt en ongelezen.Hardcover met stofomslag. zgan.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 24,95
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Wat betekent de Zon voor de mens? Onze planeet Aarde, is een van haar kinderen, dat zij doet leven door haar kracht, warmte en licht. Ook ons menselijk zieleleven voedt zij met wilskracht en moed, uitstralende liefde en sprankelend initiatief. Ons denken schenkt zij het licht van het inzicht, het doorschouwen en weten. Het Zonne-denken is her-ontdekt als het synchronische denken in het Nu, de intuïtieve bewustwording van de waarheid in het ontvankelijke brein, dat zich van alle schijnwetenschap heeft gereinigd. Van de oudste tijden af heeft de mens de Zon gedankt en vereerd voor haar weldaden. In Zonne-heiligdommen heeft men voor haar altaren gebouwd, waar juist op haar hoogtijdagen haar licht door een opening werd ontvangen, zoals zij ook aangrijpt op het altaar van het mensenhart. In sproken heeft men haar wisselwerking met haar Aarde-kind uitgebeeld. Een Oer-symbool van de Zon, is de jonkvrouw met de gouden haren. Op midzomer opgesloten in een toren overstraalt haar glans het ganse land. Op midwinter door de reus der duisternis in een grot verborgen wordt zij door een held bevrijd. Vrouwelijke volken zien de Zon als haar hemelse bruidegom, terwijl mannelijke volken haar als maagd vereren. Oude rituelen, in volks- en kinderspelen, brengen ons samenleven met de Zon in beeld, zoals het zich afspeelt in het ritmisch verloop van het Zonnejaar. Dit alles, uit liefde tot de Zon verzameld, vult dit boek. Opdat de lezer zijn een-zijn met de kosmos opnieuw beleve en de Zon haar glorie aan zijn bewustzijn openbare.
Recensie(s)
Voor velen die de grootschaligheid en ingewikkeldheid van het leven in de huidige industriestaten als een beklemming ervaren, is er een weg naar een wereld waarin zuivere, serene en schone gedachten het leven bepalen. Zij kunnen in dit boek een aanknopingspunt vinden. Het is een historisch overzicht van de bijzondere esoterische betekenis van de zon in allerlei mythen en riten, vanuit astrologische invalshoek. Mellie Uyldert geeft een rijk geschakeerde en goed leesbare behandeling van vele aspekten van een levensbeeld zonder dominantie van natuurwetenschap en grootschalige techniek. In deze astrologische gedachtenwereld vinden we niets van inflatie, werkloosheid, milieubederf, dreigende kernoorlog, wel "een intuitieve bewustwording van de waarheid".

(NBD|Biblion recensie, Dr. Ir. A.L.S. Bar)
Verder lezen

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Uyldert - Zonnejaar / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Books2flow
  Kamer van Koophandel nummer: 72405775
  NL001480761B54
 • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.