Wiersma, A. - Haal het beste uit je kind en jezelf / opvoeden m

Schrijver:
Titel: Haal het beste uit je kind en jezelf / opvoeden met deugden
ISBN: 9789081223836
Taal: Nederlands
Uitgever: ACT on Virtues
Bijzonderheden: Matig Ex-bibliotheekboek niet tot nauwelijks gebruikt.2e geheel herziene druk van juni 2008, Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 15,45
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Je krijgt een kind en ineens ben je ouder. Maar hoe voed je een kind op? Annelies Wiersma ontdekte de boeken van Linda Kavelin Popov met daarin 52 inspirerende deugden zoals moed, enthousiasme en verantwoordelijkheid. Inmiddels is Wiersma trainster en geeft zij cursussen volgens Popovs opvoedmethode. In dit geïllustreerde boek brengt ze de theorie tot leven met voorbeelden uit haar cursussen. Ook vertelt ze op ontroerende, grappige en openhartige wijze over de praktijk die ze zelf het beste kent de opvoeding van haar eigen zoon.

Tim'Vorig jaar heb ik mijn verjaardag niet gevierd, weet je nog? Mijn kat was net overleden.' Daan weet het nog. 'Ik ben nog op zijn begrafenis geweest,' zegt hij. Tim knikt enthousiast 'Ja, dat weet ik nog.' Hij heeft er zichtbaar van genoten, misschien nog wel meer dan van het verjaardagsfeestje dat hij moest afzeggen. Na even mijmeren zegt Daan 'Weet jij nog dat ik toen twee dagen niet bij je ben komen spelen?' Met plechtige stem vervolgt hij 'Het is nu eenmaal niet eerbiedig om te computeren als je kat net dood is.'

Annelies Wiersma "Via mijn cursussen hoor ik dat voorbeelden helpen. Dat ik mijn zoon en mezelf in dit boek vaak als 'model' neem heeft een puur praktische reden. In dit boek bespreek ik onze, vaak herkenbare, leermomenten. Ik doe dit telkens aan de hand van de deugden. Achterin staan oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Ik wens ouders en kinderen veel zelfvertrouwen bij het ontwikkelen van hun deugden en hoop dat dit boek daarbij behulpzaam is. "

Het Deugdenproject wordt toegepast door ouders en op scholen in meer dan 85 landen. In 1994 werd het door de Verenigde Naties uitverkozen als beste opvoedprogramma voor mensen van alle culturen.

Oprah Winfrey over 'Het grote deugdenboek voor ouders en kinderen' van Linda Kavelin Popov "Ouders zeggen altijd dat kinderen geboren worden zonder gebruiksaanwijzing, maar dit is er één. Het boek zet ouders en kinderen op het spoor om een goed leven te leiden."
Recensie(s)
Centraal in dit boek staat het deugdenproject het opvoeden van het kind door het bijbrengen van normen en waarden. De schrijfster neemt vaak in haar boek haar zoon en zichzelf als voorbeeld om puur praktische redenen. Door het deugdenproject uit te pluizen bespreekt zij in het boek allerlei zeer herkenbare leermomenten. Een greep uit het deugdenproject geduld, vastberadenheid, reinheid, ordelijkheid, voorkomendheid, trouw, respect, gehoorzaamheid en verantwoordelijkheid. Ook geeft zij oefeningen om er zelf mee aan de slag te gaan. De deugden worden met voorbeelden van interactie tussen ouder en kind besproken en behandeld. De tekst is helder, de indeling overzichtelijk. Uitgangspunt is je kind benaderen op een manier waardoor je tijdens een leermoment het 'probleem' samen oplost in plaats van zelf met een oplossing te komen. Het boek bevat een aantal praktische bijlagen en is geillustreerd met leuke, cartooneske zwart-wittekeningen. Een belangrijk boek voor gezin en school. Het boek sluit aan bij 'Het grote deugdenboek' van Linda Kavelin Popov (2004)*.

G. Timmerman
Verder lezen

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wiersma, A. - Haal het beste uit je kind en jezelf / opvoeden met deugden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Books2flow
  Kamer van Koophandel nummer: 72405775
  NL001480761B54
 • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.