Vriend, J.J. - Architectuur als samenspel van ruimte en vorm

Schrijver:
Titel: Architectuur als samenspel van ruimte en vorm
Taal: Nederlands
Uitgever: Kosmos, Amsterdam Antwerpen 1e druk 1967
Bijzonderheden: paperback 140pp. in goede staat. afb. in zw/wit
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Toen architectuurcriticus J.J. Vriend in 1956 de Pierre Bayleprijs voor kunstkritiek ontving – die dat jaar voor het eerst werd uitgereikt – eiste Groene-_redacteur Jac van der Ster gekscherend de helft van het bijbehorende geldbedrag op. Vriend vroeg waarom. _Van der Ster: ‘Nou, die prijs is voor inhoud én stijl.’ Als cultuurredacteur moest Van der Ster de bijdragen van Vriend altijd helemaal herschrijven, een taak die tijdens zijn vakantie meestal werd overgenomen door buitenlandredacteur Sem Davids. Later zou Han Lammers de artikelen van Vriend regelmatig fatsoeneren, zodat de gelauwerde criticus in minimaal drie verschillende stijlen heeft geschreven.

Dit nam niet weg dat Vriend na de oorlog gold als de belangrijkste architectuurcriticus van Nederland, waardoor een zichzelf respecterend architect zich in die dagen niet kon veroorloven geen abonnement op De Groene te nemen. Hoewel Vriend als stilist onderdeed voor Matthijs Vermeulen en zijn tegenstanders ook minder fel te lijf ging, waren hun posities als criticus vergelijkbaar. Het waren autoriteiten op hun vakgebied.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vriend, J.J. - Architectuur als samenspel van ruimte en vorm

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.