Verstraete, Katrien . [ ISBN 9789056174095 ] 4818 - Het Erf van

Schrijver:
Titel: Het Erf van mijn Moeder . ( Drie generaties vrouwen in land- en tuinbouw . ) Drie generaties boerinnenleven De Vlaamse land- en tuinbouwsters zijn onzichtbaar maar onmisbaar. Al decennialang zijn ze de spil van het landbouwgezin en van het bedrijf -
ISBN: 9789056174095
Uitgever: Halewijck, Uitgeverij van . ( Er staat alleen wel een naam in het schutblad . En is voor de rest als nieuw . )
Bijzonderheden: paperback in bijna als nieuwe staat - 4818 - 1e dr 2002 - 264 p - 540 gr
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- dat ze samen met hun man runnen. Ze rolden van de ene dag op de andere in de landbouw of waren er van kindsbeen af mee vertrouwd. Voor de ene was ‘boeren’ een meisjesdroom. Voor de andere was het iets dat ze later nooit zouden doen, tot ze op een dag een boer tegen het lijf liepen…
Veel aandacht hebben de boerinnen als ‘vrouw van’ nooit gekregen. Het erf van mijn moeder laat de stem horen van tientallen landbouwsters en tuiniersters, jong en oud, uit alle (uit)hoeken van Vlaanderen. Vrouwen voor wie verder studeren lang uit den boze was – er moest immers worden gemolken, gekarnd en geoogst. Vrouwen die al dan niet bewust hun job opgaven om zich volop op het boeren toe te leggen of die opnieuw uit gingen werken. Vrouwen die introuwden en het met hun schoonouders niet altijd onder de markt hadden.
Ze getuigen over de verbondenheid met de natuur en de dieren, over de rol van de Boerinnenbond en andere organisaties, over de liefde voor de stiel. Een liefde die voortdurend op de proef wordt gesteld door de hoge investeringsdruk, de bikkelharde concurrentie, de onzekere toekomst, de toenemende stress, de administratieve rompslomp, het imago dat ze opgeplakt krijgen en het gebrek aan respect bij veel consumenten en beleidslui. Sommige landbouwsters zijn moe gestreden. Anderen blijven niet bij de pakken zitten en slaan met volle moed nieuwe wegen in. Ze willen blijven geloven in de land- en tuinbouw en strijden voor waar ze hun hart aan verpand hebben: boerin zijn.
Katrien Verstraete (1974) is journaliste bij het persagentschap Belga, waar ze vooral de landbouwdossiers opvolgt.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Verstraete, Katrien . [ ISBN 9789056174095 ] 4818 - Het Erf van mijn Moeder . ( Drie generaties vrouwen in land- en tuinbouw . ) Drie generaties boerinnenleven De Vlaamse land- en tuinbouwsters zijn onzichtbaar maar onmisbaar. Al decennialang zijn ze de spil van het landbouwgezin en van het bedrijf -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.