Doornik, N.G.M. van - Bernard van Clairvaux en de Cistercienzer

Schrijver:
Titel: Bernard van Clairvaux en de Cistercienzerkunst.
ISBN: 9789051570410
Taal: Nederlands
Uitgever: Agon Amsteram 1989 9051570414 9789051570410
Bijzonderheden: geb. hardcover iet omslagn zwart linnen met omslag 166pp. zeer goed, kleine naam voorin
Prijs: € 8,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
In de eerste helft van de 12e eeuw vindt er een grote wending plaats op het gebied van kunst, economie en politiek. Volgens Duby is het jaar 1134 het keerpunt en speelt Bernard van Clairvaux een centrale rol in deze ontwikkeling. Terwijl het Franse koningschap krachtiger wordt en de stedelijke economie in opkomst is, formuleert Bernard de principes van de cistercienzerkunst, gebaseerd op het armoede-ideaal. Hij zet zich daarbij af tegen de pracht die de benedictijnen van Clyny bij hun eredienst gebruikten. Het boek heeft een register, maar is nauwelijks geannoteerd. Jammer genoeg zijn er slechts 16 zwart-wit foto's opgenomen, maar dat is altijd nog meer dan in de Franse pocket-editie van 1979 die er geen enkele heeft. In zijn bekende, meeslepende stijl schetst Duby hier de wisselwerking tussen de ontwikkeling van culturele scheppingen en die van de samenleving als geheel.
Fraaie hardcover Agon uitgave
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen EU Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Doornik, N.G.M. van - Bernard van Clairvaux en de Cistercienzerkunst.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.