Gréban, Q. - Zazoe is verliefd

Schrijver:
Titel: Zazoe is verliefd
ISBN: 9789085431138
Taal: Nederlands
Uitgever: Columbus
Bijzonderheden: Matig, ex bieb exemplaar 2008,Geb. hardcover uitgave met ex-bieb stickers en stem. in keurige staat.
Prijs: € 15,45
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Op een mooie dag gebeurt het. Zazoe is met zijn vader onderweg naar de markt en ziet...een meisje! Het is meteen duidelijk. Zazoe is verliefd...
Hoe kan hij ervoor zorgen dat zij hem ziet staan? Wat moet hij doen?
Zazoe weet dat meisjes het heerlijk vinden om cadeautjes te krijgen. Daarom verzamelt hij de tien mooiste watermeloenen van zijn oogst in een mand en gaat op weg, naar de andere kant van de stad.
De weg is lang, en de zon schijnt fel.
De tien watermeloenen zijn heel zwaar. Zazoe koopt een koe voor zes watermeloenen en vervolgt zijn reis. Als de koe het niet volhoudt, koopt Zazoe een kameel en als de kameel ook niet verder kan, een olifant. Zazoe is nog nooit eerder zo moe geweest, en hij heeft vreselijke dorst. Daarom pakt hij de allerlaatste watermeloen en deelt die met de koe, de kameel en de olifant.

Als Zazoe uiteindelijk voor de deur staat bij zijn geliefde, heeft hij geen enkele watermeloen meer. Maar Zazoe is slim. Hij geeft het meisje een prachtig cadeau! Zazoe is verliefd is een ontroerend stapelverhaal over een reis vol verwachtingen, over jong en verliefd zijn, over liefde die alle moeilijkheden overwint. Een prachtig boek voor jong en oud!

Auteur en illustrator Quentin Gréban tekent sinds 1999 voor kinderboeken. Veel van zijn boeken zijn al vertaald. Gréban woont in Brussel.

(doelgroep 4-8 jaar)

Recensie(s)
Zazoe gaat met zijn vader naar de markt en ziet daar een mooi meisje staan. Hij is in een klap verliefd op haar. Zazoe wil haar leren kennen en besluit het meisje thuis op te zoeken. Prentenboek van de Belgische illustrator/auteur (1977) waarin hij in woord en beeld, die overigens niet overal perfect op elkaar aansluiten, heel goed de sfeer van een oosterse, sprookjesachtige stad weet neer te zetten. Voor de lange tocht door de stad regelt Zazoe steeds nieuw vervoer. Zazoes handelingen zijn weliswaar niet allemaal realistisch, maar wel zeer overtuigend. Zazoe weet veel dingen namelijk heel zeker 'meisjes houden van cadeaus', 'meisjes zijn heel romantisch' en 'meisjes zijn gek op lekker eten'. Die herhalingen geven de tekst een sterke structuur, terwijl het stapelen van zijn transportmiddelen voor een verfrissende tegenhanger zorgt. Op de paginagrote aquarelillustraties in voornamelijk aardetinten zijn de hitte en de stof van de stad voelbaar. Gelukkig is de illustrator niet gevallen voor een overdaad aan oosterse motieven, kleuren en lijnen. Daardoor spreken de figuren op de prenten des te meer en komt het verhaal prachtig tot leven. Leespluim oktober 2009. Vanaf ca. 4 jaar.

Inger Bos
Verder lezen

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gréban, Q. - Zazoe is verliefd Gréban, Q. - Zazoe is verliefd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Books2flow
  Kamer van Koophandel nummer: 72405775
  NL001480761B54
 • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.