Niematz Max - Kromzicht

Schrijver:
Titel: Kromzicht
Taal: Nederlands
Uitgever: Contact Ansterdam
Bijzonderheden: Paperback /Als nieuw .
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Kromzicht is een ogenschijnlijk rustige plattelandsgemeenschap, waar de rivaliteit tussen twee boerenfamilies Hensius en Tiedema jaar in jaar uit geamuseerd gevolgd wordt door de dorpsbewoners.
Wanneer een nieuwe generatie de veebedrijven overneemt, ontaardt de rivaliteit in een regelrechte vete. De excentrieke Ludo Hensius legt zich in toenemende mate toe op het kweken van een superras koeien, terwijl de trage maar degelijke Berend Tiedema vasthoudt aan het kruisen van meerdere rassen. Bij Tiedema eten de knechten nog in de stal, bij Hensius mogen ze aan tafel in de eetkamer mee-eten.
Maar de ruzie gaat verder dan het fokken van koeien of de omgang met personeel. Een jong meisje wordt de inzet van een openlijke strijd, die eindigt tijdens een nacht waarin heel Kromzicht wakker schrikt van het geloei van koeien, gevolgd door een aantal schoten…

Max Niematz (1942) deed de kunstacademie Tilburg en studeerde Engels in Amsterdam. Hij was leraar Engels in Hoogezand en woont tegenwoordig afwisselend in Oost-Groningen en Noord-Italië. Niematz publiceerde de verhalenbundel Twee vreemden in een bootje (1995), gevolgd door de romans Eilandvrees (1998), Op de leegte (1999) en Tweemaal Flip & een borsalino (2003).
Toon minder
Recensie(s)
In een afgelegen dorp zijn twee vooraanstaande boerenfamilies in concurrentie met elkaar, om de meeste en de beste koeien en om een meisje dat door de ene boer wordt begeerd en door de andere boer wordt verleid. Uiteindelijk loopt het geweldig uit de hand en lijkt de hele dorpsgemeenschap tegen elkaar op te staan, maar ten slotte wijkt de een, kiest het meisje voor de ander en komt alles tot rust. Het boek beschrijft in eenvoudige, tamelijk rechttoe rechtaan stijl het boerenleven, compleet met gebruiken, eenvoudige taal, belang van veeteelt versus landbouw, en dat alles met een sfeer van plattelandsleven overgoten. Het onderscheid met de streekroman is bescheiden, hooguit in de excentriciteit van een van de hoofdpersonen, maar verder is het simpel, plat en eenvoudig, het boerenleven. Romantische verwikkelingen wijken ten slotte voor praktisch inzicht. Sluit aan bij een hernieuwde belangstelling (in literatuur en op televisie) voor het boerenleven. Normale druk.

Drs. W.A. Fasel
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.