Beijnum, Kees van - De ordening

Schrijver:
Titel: De ordening
ISBN: 9789023412335
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij - paperb.
Bijzonderheden: 2003, vijfde druk 316pp i.g.st.
Prijs: € 2,25 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Als vakantiebaantje ordent de jonge Stella Verstarre de archieven van een weduwe uit het Gooi. Met groeiende fascinatie leest Stella de stapels brieven, dagboeken en documenten, waarin zich een allesbehalve brandschoon verleden aftekent. Tussen de oude dame en Stella ontstaat een vriendschap die ruw wordt verstoord als de mysterieuze Andreas de villa van de weduwe betreedt. Meer en meer raakt Stella verstrikt in een duivels en wreed complot. Is er voor haar nog een weg terug?
Recensie(s)
In deze roman van Van Beijnum (1954) neemt een jonge vrouw, de ideaalloze, bijna nihilistische Stella, na de afronding van haar studie filosofie een baantje aan. In een kapitale Gooise villa begint zij met de ordening van het prive-archief van de weduwe De Heus Verolmen. Deze weduwe is gemodelleerd naar de beruchte weduwe Rost van Tonningen. Van Stella zou je als lezer verwachten dat zij krachtig stelling neemt tegen het NSB-verleden van de weduwe, een verleden waarin de weduwe is blijven leven en waaraan zij onvoorwaardelijk trouw blijft. Dat doet de het verleden reconstruerende Stella echter nauwelijks, wat -zeker in spiegeling met de radicale, doelgerichte acties van haar broer- vragen oproept over morele stellingnamen en politieke correctheid. Deze vragen worden des te dwingender wanneer de raadselachtige kleinzoon van een vriend van de weduwe op zeer eigen wijze met het verleden aan de haal gaat. Met 'De ordening' -de betekenis van de titel reikt veel verder dan die van de ordening van het archief- heeft Van Beijnum een fascinerende roman geschreven, een roman die bovendien een illustratieve bijdrage kan leveren aan de literaire werkelijkheidsdiscussie.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.88 100-2.000 gr. € 3.60 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 6.00 DPD € 6.10 Postnl: € 6.75 Ophalen bij DHL-depôt € 5.75 DPD depôt € 5.00 Naar België pakket € 6.85 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.25

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beijnum, Kees van - De ordening

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.