Derkzen van Angeren, Antoon P. (1878 - 1961).. - “Waal Lek Rij

Schrijver:
Titel: “Waal Lek Rijn Maas”. Prachtige reeks van 32 riviergezicht-etsen op uniek groot papier, het meest geliefde en kenmerkende thema van de artiest, door de artiest zelf samengesteld in origineel kunstenaarsportfolio.
Uitgever:
Bijzonderheden: “Waal Lek Rijn Maas”. Serie van 32 etsen (riviergezichten), variërend in afmeting van 5x10 cm. (h.xb.) tot 19x40,7 cm., alle gesigneerd “A. Derkzen van Angeren” en gedateerd “1923” in potlood en afgedrukt op Holland Van Gelder bladen (38x56...
Prijs: € 4 250,00
Verzendkosten: € 5,50 (binnen Nederland)
Meer info:
= Prachtige reeks riviergezichten, afgedrukt op groot papier en waarschijnlijk uniek als compleet “artiest-“portfolio - er werd geen vermelding gevonden van deze specifieke reeks in collecties of literatuur. Uitgebreid foto-dossier met ca. 70 foto's op aanvraag verkrijgbaar. Enkele van de etsen werden gereproduceerd in J. Wagner, Antoon Derkzen van Angeren, de bezielende kracht achter de Rotterdamse grafiek (Baarn, (2001). Deze vermeldingen noemen echter steeds een (veel) latere datum dan die van de etsen in dit portfolio (p.74ff). Enige soortgelijke reeksen worden genoemd in de inleiding op de catalogus A. Derkzen van Angeren 1878 -1961, Herdenkings tentoonstelling (Rott., Boymans van Beuningen, 1961): “(..) Intussen blijft hij etsen en het motief, dat hem het meeste boeit en zal blijven boeien is het Hollandse riviergezicht in de stad of in het land. Ca. 1919 ontstaat een reeks Schetsen van de Maas (…); in 1924 verschijnt een serie van 18 etsen met landschappen van Merwede, Waal en Rijn, die in 1926 door een suite van 25 gevolgd wordt (….)”. “In 1907 (…) verhuisde [Derkzen van Angeren] naar Rotterdam. Hier werd hij de gevangene van het altijd in beweging zijnde water. Er groeide een verwantschap die zijn hele verdere leven zou blijven bestaan. Het rivierenlandschap inspireerde hem telkens opnieuw. Het is verwonderlijk hoe deze kunstenaar met enkele fijne lijnen een beeld en sfeer kon scheppen, die volkomen reëel aandoen. Bij een gezicht op de haven zie je uiteraard schepen, maar je ruikt ook de zilte geur van het water, gemengd met de lucht van olie en teer.” (A. Olsthoorn op website middendelfland.net). Derkzen van Angeren wordt vanwege zijn inspirerende docentschap aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten (van 1917 tot 1943), waar hij de eerste docent etskunst werd en een generatie succesvolle Rotterdamse grafici hielp vormen, wel de ‘vader van de Rotterdamse grafiek’ genoemd.
Verder lezen

Fahrenheit 451 uit Leiden

zakelijk

Logo Fahrenheit 451

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Fahrenheit 451

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Fahrenheit 451
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Fahrenheit 451
    Kamer van Koophandel nummer: 68132026
    NL001986007B06
  • Na uw bestelling ontvangen u en Fahrenheit 451 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Fahrenheit 451 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Fahrenheit 451 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.