diversen zie info - Vlaamse filmpjes 20 stuks nrs. 3130t/m3149

Schrijver:
Titel: Vlaamse filmpjes 20 stuks nrs. 3130t/m3149
Taal: Nederlands
Uitgever: Averbode rond 2002
Bijzonderheden: 20 paperbacks 32pp. in zeer goede staat, fraai geillustreerd in zw/wit 20/13cm
Prijs: € 25,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Geschiedenis
Vlaamse Filmpjes is een reeks kortverhalen die verschijnen sinds 1930 en gericht zijn op de (katholieke) jeugd. Tot 1942 heette de reeks Vlaamsche Filmpkens. Het is een uitgave van de katholieke uitgeverij De Goede Pers, vandaag de dag Averbode. In het begin verschenen Vlaamse Filmpjes als een rubriek in het jeugdtijdschrift Zonneland, maar vanaf 1930 begonnen ze als een aparte reeks te verschijnen. De verspreiding van de 60.000 exemplaren gebeurde vooral via het katholiek onderwijsnet. Onder andere L. Wachters, Y. Waegemans, J. Vercammen, L. Sterk, J. Simons, J. Scheirs, L. Lavki, N. Hermans, M. de Lanoy en John Flanders werkten mee. Voor velen onder hen vormden De Vlaamse Filmpjes een springplank naar een carrière als jeugdschrijver. In 1943 werd de reeks wegens papierschaarste even stopgezet, maar na de oorlog hernam men ze met veel succes. Vanaf de jaren 1960 verminderde het katholiek en moralistisch karakter en verschoof de klemtoon naar het avontuurlijke en sociaal engagement. Na de oorlog waren J. Ghijsen, G. van der Gucht, R. Puttemans, J. van Remoortere, C.R. Leeman, Staf Verrept, F. de Moor en opnieuw Flanders de belangrijkste medewerkers. Voor de Vlaamse Beweging zijn de Vlaamse Filmpjes vooral belangrijk omdat ze de (katholieke) jeugd toegankelijke literatuur in de eigen taal bezorgden en tal van jonge Vlaamse auteurs de mogelijkheid gaven om te publiceren. In 2004 werd er besloten een formaatswijziging door te voeren: de Vlaamse Filmpjes werden wat groter en voorzien van een harde kaft. Per jaargang zouden er bovendien nog slechts 15 Filmpjes verschijnen en dus schakelde men over van een wekelijkse naar een tweewekelijkse uitgave. Vandaag de dag bedraagde de oplage ongeveer 8.000 exemplaren. Alle Filmpjes zijn voorzien van meer ruimte voor illustraties en hebben een harde kaft.

20 jeugdboeken met een kort verhaal (32pp) in afwisselende genres : vriendschap, beeldvorming, oorlog, legendes, thriller, racisme, avontuur, sciencefiction enz.
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

diversen zie info - Vlaamse filmpjes 20 stuks nrs. 3130t/m3149

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met hasselman
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Hasselman
  Kamer van Koophandel nummer: 51639181
  NL139540805B02
 • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • hasselman kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.