Extra J. - Machtsafstandsreductie en sociale vergelijking

Schrijver:
Titel: Machtsafstandsreductie en sociale vergelijking
Taal: Nederlands
Uitgever: Eigen beheer 1983
Bijzonderheden: paperback proefschrift incl. stellingen 198pp in keurige staat
Prijs: € 15,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Zeldzaam boekje over dit bijz onderwerp
Machtafstand is een sociologische term, ontwikkeld door Geert Hofstede, die moet aangeven hoe groot de afstand is tussen machthebbers en ondergeschikten. In egalitaire samenlevingen en organisaties is de machtafstand klein, in een autocratie erg groot.

Een verwante term is hiërarchie.

Machtafstandtheorie
Mauk Mulder heeft een theorie ontwikkeld over machtsafstand[1]. Volgens de theorie willen mensen de machtsafstand tot elkaar verkleinen of vergroten.

Mulders eerste stelling luidt dat machtsuitoefening leidt tot genoegen. Het vervult dus een autonome menselijke behoefte.

Een volgende stelling is dat wie macht heeft, de machtafstand ten aanzien van minder machtigen wil behouden of vergroten. Dat impliceert dat mensen ertoe neigen neer te kijken op personen met minder macht. Bovendien stelt Mulder dat de tendens om die afstand te vergroten sterker wordt, naarmate de machtsafstand tot die personen groter is.

Ten slotte stelt Mulder dat mensen ernaar streven de machtsafstand tot hen die méér macht hebben te verkleinen, en dat die tendens sterker wordt naarmate de machtafstand tot die personen kleiner wordt.

In deze theorie wordt gesproken van een machtafstandvermeerderingstendens (MAV) respectievelijk een machtafstandreductietendens (MAR).
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Extra J. - Machtsafstandsreductie en sociale vergelijking

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.