Linden, Henk van der / Leo van der Vliet - Zeeland en de Eerste

Schrijver:
Titel: Zeeland en de Eerste Wereldoorlog : de oorlog en het Brabantse land
ISBN: 9789461534781
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Aspekt - 1e druk, 2015.
Bijzonderheden: Paperback, geïll., register, 518pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 12,00
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Alles wat er tijdens de Eerste Wereldoorlog in neutraal Nederland gebeurde, gebeurde ook in Zeeland. En nog veel meer. Door Zeelands' ligging reikten de gevolgen van de strijd tot over de grens. De oorlog werd door de Zeeuwen intens beleefd, of het nu ging om de opvang van honderdduizenden vluchtelingen, gevaar van bommen en mijnen, inkwartiering en vordering, de luimen van het militaire gezag of het dagelijks gedoe met schaarste en distributie.
Het is dus geen wonder dat er al 100 jaar lang over Zeeland en de Eerste Wereldoorlog geschreven en gepubliceerd is. In dagboeken, met verhalen, verslagen en studies, over de hele oorlogstijd of toegespitst op een specifieke plaats of gebeurtenis, door Zeeuwen en over Zeeuwen.
In deze bundel zijn 20 van deze publicaties bijeengebracht, 20 grote en kleine stukken Zeeuwse oorlogsgeschiedenis. Het zijn losse verhalen, maar al lezend blijken ze voortdurend in elkaar te grijpen. Samen tonen ze hoe de oorlog in Zeeland werd ervaren, hoe dat gigantische internationale conflict, ondanks onze neutraliteit, toch verweven raakte in het dagelijks leven. //

Recensie(s) :
Beide auteurs publiceren regelmatig over de Eerste Wereldoorlog en Van der Linden is onder meer eindredacteur van de 31-delige reeks 'De Grote Oorlog' en vice-voorzitter van de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog (SSEW) ? die deze bundel het licht liet zien. Die bevat dagboeken van M.C. Stouthamer, een magazijnmeester uit Sas van Gent en mobilisatieherinneringen van J.G. Imhoff. Andere bijdragen gaan over Belgische vluchtelingen in Hontenisse, Krabbendijke en andere plaatsen; de mobilisatie; de elektrische draad aan de grens; de Stoomvaartmaatschappij Zeeland; spionnenjacht; internering van buitgemaakte vliegtuigen; bombardementen op Zierikzee en Sas van Gent en een oorlogskerkhof in Vlissingen. De pakweg twintig artikelen verschenen bijna alle de afgelopen pakweg dertig jaar eerder in regionale heemkundige tijdschriften. Door de variëteit aan onderwerpen ontstaat een zeer breed beeld van de invloed van de Eerste Wereldoorlog op het leven in Zeeland, die eerdere studies overtreft. Wel heeft de eindredactie de teugels erg losgelaten, zaken niet aan de actualiteit aangepast noch is zij erg kritisch op de teksten geweest. Met illustraties in zwart-wit, eindnoten per artikel en een register.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

zakelijk

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!
Betaling na ontvangst boeken!
Betaling via PayPal is mogelijk!
SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!
PORTOKOSTEN:
NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.84 euro
Boek boven de 350 gram 4.50 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 6.25 euro //
BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 3.50 euro
Boek boven 350 gram 5.80 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 7.70 euro
ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.
Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Maaszicht
    Kamer van Koophandel nummer: 82148783
    NL003646714B82
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.