boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Blau, M. - Boeddhistische symbolen

Schrijver:
Titel: Boeddhistische symbolen
ISBN: 9789055133956
Taal: Nederlands
Uitgever: verba
Bijzonderheden: 2000, paperback goede staat Dit boek geeft een overzicht van de belangrijkste symbolen uit het boeddhisme, voornamelijk uit het Tibetaans boeddhisme. Kort wordt de geschiedenis van het Tibetaans boeddhisme besproken, waarna een hoofdstuk wordt gewijd
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit boek geeft een overzicht van de belangrijkste symbolen uit het boeddhisme, voornamelijk uit het Tibetaans boeddhisme. Kort wordt de geschiedenis van het Tibetaans boeddhisme besproken, waarna een hoofdstuk wordt gewijd aan de verschillende boeddha's (volledig verlichte wezens) en bodhisattva's (zij, die de verlichting willen bereiken voor het welzijn van alle levende wezens). Van alle boeddhavormen die besproken worden, zijn afbeeldingen opgenomen met een korte verklarende tekst. Er wordt aandacht besteed aan de verschillende attributen die zij vasthouden, de mudra's ('heilig gebaar' waarmee uitdrukking wordt gegeven aan innerlijke wijsheid) en de asana's (rituele lichaamshoudingen die een bepaalde energie uitdrukken). Alle attributen, mudra's en asana's worden later in het boek aan de hand van een afbeelding verder uitgewerkt. De auteurs kregen hun grote belangstelling voor de Tibetaanse religie en cultuur met de paplepel ingegoten. Zij brachten enige tijd door bij de Tibetanen die in India in ballingschap leefden en ontmoetten de Dalai Lama. Deel uit een reeks symbolenboeken w.o. "Egyptische symbolen" van H. Owusu en "Symbolen uit het Oude Oosten" van H. Keizer*.
(Biblion recensie, Drs. A.J.H. Tideman-van Nispen)
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Blau, M. - Boeddhistische symbolen