Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Huyser, Anneke - 261 Ankertjes Wierookboekje - Soorten en ge

Schrijver:
Titel: 261 Ankertjes Wierookboekje - Soorten en gebruik
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes ,2004
Bijzonderheden: Zeer nette paperback, 19,5x9,5 cm. ,95 pag., ISBN 9789020201352
Prijs: € 2,25 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Dit boeje biedt een overzicht aan planten, kruiden, harsen, essentiële oliën en andere stoffen die, al of niet vermengd, gebruikt kunnen worden als wierook. Ook het gebruik van kant en klare wierookstokjes?-kegeltjes komt aan de orde.
Het branden van wierook is al eeuwen oud. In veel culturen werd en wordt wierook nog steeds gebruikt om spirituele, godsdienstige, ceremoniële en geneeskrachtige redenen. De westerse mens heeft wierook voor het dagelijks gebruik (her)ontdekt en de werking ervan opnieuw weten te waarderen. Wierook kan ondersteunend werken bij het bevorderen van concentratie en meditatie, het opwekken van positieve vibraties en gevoelens (rust, evenwicht en liefde), het kanf bijdragen aan het scheppen van een zuivere, harmonieuze sfeer in huis en (groeps)ruimtes. Daarnaast gebruiken veel mensen wierook voor het creëren van een sfeer waarin innerlijke rust en spirituele groei een goede voedingsbodem kunnen vinden. Bovendien past het branden van wierook in het nieuwe gedachtegoed van de 2f1e eeuw, waarin onthaasten, harmonie, liefde en spiritualiteit sleutelwoorden zijn geworden.
Recensie(s)

De auteur is bekend van andere 'Ankertjes' over o.m. edelstenen en mandala's maken. Hier behandelt zij de geschiedenis en het gebruik van wierook in diverse tijden en culturen. Ze legt beknopt uit hoe wierook inwerkt op de reukzin en de hersenen - eigenlijk op lichaam, ziel en geest als een geheel. Van vijftig soorten wierook worden de specifieke eigenschappen en werking besproken. Een van de meest voorkomende werkingen is het reinigen van een ruimte waarin men wil mediteren of een ritueel uitvoeren, naast het bevorderen van een bepaalde stemming. Behalve een sfeervolle foto op het kaft bevat het boek geen illustraties; wel een literatuurlijst en indexen waarin men een aantal steekwoorden die met wierook verband houden, kan opzoeken. Verder aanwijzingen om zelf wierook te maken. Een praktisch, nuttig 'opzoekboekje'.

Redactie
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Huyser, Anneke - 261  Ankertjes   Wierookboekje - Soorten en gebruik