Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Khoury, Raymond - De laatste tempelier

Schrijver:
Titel: De laatste tempelier
ISBN: 9789044315714
Taal: Nederlands
Uitgever: The House of Books
Bijzonderheden: 2006, 429 pp. Paperback. Gekartonneerd met stofomslag
Prijs: € 6,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Acre, 1291. Als de stad brandt onder de hevige aanval van de mannen van de sultan, hijst de Falcon Temple de zeilen, een groepje ridders met zich meevoerend en een geheimzinnige kist die hun door de Grootmeester van de Orde is toevertrouwd. Maar het schip verdwijnt zonder een spoor achter te laten.

New York, heden. Vier als tempeliers uitgedoste ruiters bestormen het openingsgala van een tentoonstelling gewijd aan de Schatten van het Vaticaan, en stelen tijdens een bloedige overval een middeleeuwse decoder.

Voor FBI-agent Sean Reilly en archeologe Tess Chaykin is dit nog maar het begin van een dodelijk kat-en-muisspel met meedogenloze moordenaars, waarbij ze binnen de kortste tijd drie continenten aandoen, op zoek naar de laatste rustplaats van de Falcon Temple en de sleutel tot een eeuwenoud mysterie.

Bij de opening van een tentoonstelling in New York over de Schatten van het Vaticaan worden de bezoekers opgeschrikt door 4 als tempeliers uitgedoste ruiters. Ze bestormen de tentoonstelling en meerdere mensen vinden hierbij de dood. Een bewaker wordt zelfs voor de ogen van duizenden mensen en heel tv kijkend Amerika onthoofd. De ruiters roven allerlei schatten mee, maar ook een codeermachine. Wat is het belang van deze codeermachine voor de rovers?
Werk aan de winkel voor de twee hoofdpersonen: FBI-agent Sean Reilly en archeologe Tess Chaykin. Wat kan de decoder voor wereldschokkende geheimen ontsluieren?
Eeuwenoude mysteries, geheime codes, het christendom bedreigende geheimen, doofpotstrategieƫn van het Vaticaan, meedogenloze moordenaars, discussies over religie en een romance tussen de twee hoofdpersonen. Dat alles tegen de achtergrond van verschillende locaties rond de Middellandse Zee.
Spannende, vlotgeschreven historische thriller.

Ook VN's Detective & Thrillergids vond het begin echt ijzersterk en verder het boek goed geschreven. Beslist een aanrader, zeker voor mensen die dol zijn op boeken als die van Dan Brown.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.