Abrahamsz, anna - Journaal eener oostindiesche reis

Schrijver:
Titel: Journaal eener oostindiesche reis
ISBN: 9789073853041
Uitgever: Terra Incognita
Bijzonderheden: 1993, paperback, zgan Dit reisverslag is uniek, omdat het werd opgesteld door een tienjarig meisje. Haar vader, een zeekapitein, nam z3n gezin mee op een reis naar Indië. Anna (1837-1908) noteerde haar belevenissen tidens de zeereis en op Java, waar
Prijs: € 6,90 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit reisverslag is uniek, omdat het werd opgesteld door een tienjarig meisje. Haar vader, een zeekapitein, nam zijn gezin mee op een reis naar Indië. Anna (1837-1908) noteerde haar belevenissen tijdens de zeereis en op Java, waar ze o.a. Batavia en Soerabaja bezocht. Op de terugreis werd een broertje geboren. Opzienbarende gebeurtenissen vallen er verder niet voor, maar de lezer kr3gt wel een t3dsbeeld door de ogen van een kind. Haar niet eerder uitgegeven verslag wordt met alle taal- en spelfouten aan de lezer gepresenteerd en is in deze uitgave voorzien van een uitvoerige inleiding en nabeschouwing, woordverklaringen en uitvoeriger toelichtingen in kaders tussen de tekst. Onder meer wordt uitvoerig ingegaan op haar familie en haar beroemde oom Eduard Douwes Dekker (Multatuli), die overigens in de tekst zelf niet ter sprake komt. Eenvoudige uitvoering; functionele illustraties. Het boekje is van belang voor liefhebbers van oude reisverslagen en geïnteresseerden in de cultuurgeschiedenis van de 19de eeuw.
(Biblion recensie, P.F.Th.M. Turk.)
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Abrahamsz, anna - Journaal eener oostindiesche reis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.