Klarendal en het Luthers Hofje, Arnhems eerste volkswijk

Schrijver:
Titel: Klarendal en het Luthers Hofje, Arnhems eerste volkswijk
Taal: Nederlands
Uitgever: 2010, Matrijs
Bijzonderheden: nieuwe softcover, 64 pag, vele ill in zw.w., verz.kn. NL v.a. 4,15
Beschikbaar: 10 exemplaren
Prijs: € 9,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- leuk boekje over de geschiedenis van de eerste uitbreiding van Arnhem buiten de spoordijk: Klarendal
- Klarendal is vanouds een volkswijk, met veel sociale woningen, winkels, scholen en kerken. De wijk is bekend om de negentiende-eeuwse volkswoningbouw, de molen en het Modekwartier, maar ook om problemen met drugsoverlast en sanering.
- Deze eerste stadsuitbreiding buiten Arnhems muren ontstond als gevolg van de grote toestroom van arbeiders in de negentiende eeuw. De bebouwing is vanaf omstreeks 1830 geleidelijk gegroeid van de Velperpoort naar het noordoosten langs de Hommelseweg, Klarendalseweg en de Rosendaalsestraat, die toen nog Rosendaalseweg heette.
- In de jaren vijftig en zestig van de negentiende eeuw ontstonden de eerste initiatieven van charitatieve, kerkelijke instellingen voor een betere huisvesting van arbeiders. Deze woningbouw moest een tegenwicht bieden aan de goedkope speculatieve bouw, die leidde tot ongezonde sloppenwijken.
- Het Luthers Hofje, dat in 1860 verrees aan de Hommelseweg, was zo’n project.
- In 2010 bestond het Luthers Hofje 150 jaar. Dit jubileum was aanleiding een publicatie te maken over Klarendals architectuur en stedenbouw, met daarin een belangrijke plaats voor dit hofje.
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Klarendal en het Luthers Hofje, Arnhems eerste volkswijk

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.