boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Rooijendijk, L. - de mens in thema's

Schrijver:
Titel: de mens in thema's
ISBN: 9789024413133
Uitgever: Nelissen, Uitgeverij H.
Bijzonderheden: 2003, paperback, goede staat, In dit boek wordt de menselijke levensloop thematisch behandeld.
Prijs: € 6,45 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Naast aandacht voor de normale ontwikkeling wordt er ook aandacht besteed aan de invloed van de omgeving op die ontwikkeling en het ontstaan van achterstandssituaties. Belangrijke thema's uit verschillende vakken rond de levensloop van de mens zijn in dit boek geïntegreerd. Naast de thema's uit de ontwikkelingspsychologie komen ook thema's aan de orde zoals relaties, motieven om al dan niet voor kinderen te kiezen, oorzaken van werkloosheid, fascisme en discriminatie, de rol van scholen en klasseonderwijs, functies van het gezin, grenzen van het leren, communicatie en seksualiteit. In deze herziene herdruk wordt ingespeeld op de actualiteit. Zo is het hoofdstuk over ouderen drastisch uitgebreid en wordt er aandacht besteed aan de problematiek van eenoudergezinnen. Ook de verstandelijk gehandicapte mens komt uitgebreider aan bod. Ten slotte is een groot aantal stellingen en vragen opgenomen achterin het boek.
Een geïntegreerde beschrijving vanuit psychologie, sociologie, sociale psychologie en pedagogie van de belangrijke levensfasen uit de levensloop van de mens. De auteurs beschrijven in een strak aangehouden schema de belangrijkste punten uit a) de normale ontwikkeling, b) de invloed van de omgeving en c) de achterstandsituatie van de baby, het basisschoolkind, de puber/adolescent, de volwassene en de oudere. Het boek geeft veel informatie en is geschreven voor het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. De schrijvers zijn docenten van het HBO in de genoemde disciplines. De derde druk kreeg een flinke uitbreiding, met name wat betreft de ouderen. Verder kregen thema's als éénoudergezinnen en verstandelijk gehandicapten meer aandacht. Ook is er duidelijk een verbetering in het taalgebruik. Geschikt als lesmateriaal en voor zelfstudie. Sinds de derde druk ongewijzigd.
(Biblion recensie, Drs. J.H.A.M. Bekkers.)
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rooijendijk, L. - de mens in thema's