Ramsland, Morten - Hondenkop

Schrijver:
Titel: Hondenkop
ISBN: 9789029563727
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers - Amsterdam
Bijzonderheden: 2006, 367 pp paperback grootformaat (rug iets scheef, stempel voorin, verder goed!) Staat van het boek: 7.5-8.0
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Morten Ramsland - Hondenkop
(De Arbeiderspers - Amsterdam)
ISBN 9029563729
uitgave uit 2006
367 pp paperback grootformaat
(rug iets scheef, stempel voorin, verder goed!)
Staat van het boek: 7.5-8.0

Na een verblijf van zeven jaar in Amsterdam keert de jonge kunstschilder Asger terug naar Denemarken omdat zijn oma Bjørk op sterven ligt. De familie is versnipperd geraakt, sommige familieleden zijn vertrokken, andere zijn gestorven. Oma overleeft op de blikjes frisse lucht uit Bergen (althans dat denkt ze) die haar wekelijks worden toegestuurd. Ze is de verhalenverteller van de familie. Gedurende zijn jeugd heeft Asger ademloos de familieverhalen opgezogen en nu is het tijd de losse einden tot een geheel te weven. De familiegeschiedenis neemt ons mee naar de jaren dertig en veertig. Asgers grootvader overleeft een concentratiekamp en keert terug naar oma Bjørk in Oslo. Opa Askild is een alcoholist, een charlatan en een kubistisch schilder. Zijn zoon Niels, Asgers vader, brengt het grootste deel van zijn jeugd door onder het aanrecht, in het gezelschap van een legioen fantasiewezens. In de schaduwen van het verhaal houdt zich Hondenkop op, een gruwelwezen dat aan het eind een gezicht zal krijgen. Een explosieve, hilarische en diepgravende familieroman.Hondenkop heeft een razend tempo en is zowel poëtisch als aards. Ik hoop dat deze auteur nog lang blaft! - Ekstra BladetTerwijl ik het las moest ik mezelf knijpen om te zien of ik niet droomde. Was het echt zo goed? Het antwoord is ja. - WeekendavisenEen kanon van een roman! - InformationToon minderRecensie(s)Al zeven jaar is de jonge kunstenaar Asger ervoor op de vlucht, maar als zijn oma Bjork op sterven ligt kan hij er niet meer omheen: hij moet de geschiedenis van zijn familie vertellen en zijn kijk hierop in zijn schilderijen vangen. Zijn meestal dronken opa Askild gebruikt het kubisme van zijn schilderijen net zo makkelijk in zijn werk als architect en kan daarom geen baan houden. Zijn vader vindt de kruik met goud aan het eind van de regenboog. En verliest deze weer. Zowel zijn oom als zijn broer gaan er op een schip vandoor. En hij heeft een gekke tante die op haar derde haar eerste woordje zegt en op haar zesde haar eerste stapjes doet. Maar vooral moet hij zijn eigen rol in en invloed op deze familie ontrafelen en zijn angst voor het gruwelwezen Hondenkop bezweren. Een mooi, fantasievol, vaak hilarisch verhaal over een Noorse familie uit Bergen die na vele omzwervingen uiteindelijk in Denemarken belandt. Wel jammer dat de vertaling soms wat rammelt en gedateerd overkomt. Kleine druk.

Prijs €5,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ramsland, Morten - Hondenkop Ramsland, Morten - Hondenkop Ramsland, Morten - Hondenkop

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.