Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

evans-wentz - Milarepa, het leven van de grootste yogi van Tibe

Schrijver:
Titel: Milarepa, het leven van de grootste yogi van Tibet
ISBN: 9789020245509
Uitgever: Ankh-Hermes, Uitgeverij
Bijzonderheden: 1975, Gebonden, zgan Zijn verhaal betekent inspiratie voor al degenen die denken dat de omstandigheden tegen hen gericht zijn en dat hun doel onbereikbaar is.
Prijs: € 7,45 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Walter Yeeling Evans-Wentz (1878 - 1965) was een Amerikaans antropoloog en schrijver. Hij was pionier op het gebied van de bestudering van het Tibetaanse boeddhisme en was een van de eersten die het Tibetaanse boeddhisme naar de Westerse wereld bracht. Evans- Wentz is vooral bekend van zijn Engelse vertaling van 'Het Tibetaanse Dodenboek' uit 1927 en vier andere uit het Tibetaans vertaalde teksten.
Een van de bekendste historische figuren uit de yogiliteratuur is de Tibetaanse yogi Milarepa. Hij werd geboren in 1052. Na het onrecht dat hem in zijn jeugd is aangedaan, komt hij als leerling bij een magiër in dienst, bekwaamt zich daar in korte tijd in de 'zwarte kunst' en keert huiswaarts om zijn vijanden te vernietigen. Hierna komt hij door berouw tot inkeer en zoekt de waarheid bij een meester, om hem te doen verlossen van zijn gewelddadige verleden. Na vele beproevingen en steeds weer opnieuw beginnen komt hij uiteindelijk terecht bij 'Marpa de grote meester'. Daar beginnen de moeilijkheden pas goed en worden de goede wil en het doorzettingsvermogen van Milarepa eindeloos op de proef gesteld, voordat hij het volledige onderricht van de Meester krijgt. Jetsun Milarepa is een beminnelijk mens. Zijn wisselende kansen in het leven en zijn reacties daarop zullen bij de lezer zeker weerklank vinden.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

evans-wentz - Milarepa, het leven van de grootste yogi van Tibet