Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Platonow, Andrej - In deze prachtige grimmige wereld

Schrijver:
Titel: In deze prachtige grimmige wereld
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff ,1974
Bijzonderheden: Nette paperback, 282 pag., ISBN 9789029000680
Prijs: € 5,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Met deze verhalen wordt in Nederland een groot Russisch schrijver geïntroduceerd, die, na aanvankelijke literaire successen, in de Stalin-tijd doodgezwegen of verguisd is en uit wiens werk pas in 1958 in Rusland weer een bescheiden keuze verscheen.
Het groteske karakter van zijn oeuvre, dat soms herinnert aan Gogol en Slatykow-Sjtsjedrin, geeft dit een geheel eigen plaats in de narevolutionaire literatuur. De hoofdfiguren zijn vaak zwervende proletariers, die zich moeilijk kunnen aanpassen in een maatschappij, die volgens nieuwe dogma's moet worden opgebouwd. Ook thema's als de eenzaamheid en de kwetsbaarheid van het menselijk individu tegenover een ondoorgrondelijke natuur zijn kenmerkend voor dit oeuvre. De verhalen spelen voor een belangrijk deel in de periode van ontreddering tijdens de burgeroorlog. Alleen het eerste verhaal voert de lezer naar de tijd van Peter de Grote.
Recensie(s)

De in 1951 overleden Russische schrijver behoort tot enkele in de jaren zestig herontdekte Sovjet-auteurs. Het groteske karakter van zijn oeuvre, dat soms herinnert aan Gogol en Slatykow-Sjtsjedrin, geeft dit een geheel eigen plaats in de narevolutionaire literatuur. De hoofdfiguren zijn vaak zwervende proletariers, die zich moeilijk kunnen aanpassen in een maatschappij, die volgens nieuwe dogma's moet worden opgebouwd. Ook thema's als de eenzaamheid en de kwetsbaarheid van het menselijk individu tegenover een ondoorgrondelijke natuur zijn kenmerkend voor dit oeuvre. De verhalen spelen voor een belangrijk deel in de periode van ontreddering tijdens de burgeroorlog. Alleen het eerste verhaal voert de lezer naar de tijd van Peter de Grote. Een uitstekend vertaalde bundel met een verhelderend nawoord.

(NBD|Biblion recensie, P. Krug)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Platonow, Andrej - In  deze prachtige grimmige wereld