boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Allan, T. - voorspellingen

Schrijver:
Titel: voorspellingen
ISBN: 9789044306262
Taal: Nederlands
Uitgever: House of Books B.V.
Bijzonderheden: 2002, 160pp, Gebonden zgan De literatuurlijst is grotendeels in het Engels en er is ook een alfabetisch register.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Al van oudsher wenden mensen zich in onzekere tijden tot profeten en helderzienden om informatie te krijgen over wat de toekomst zal brengen. Profetieën zijn de inspiratiebron geweest voor oorlogen, fanatieke religieuze groeperingen en massabewegingen onder volkeren.
Voorspellingen is een baanbrekend overzicht dat alle werelddelen en 5000 jaar menselijke geschiedenis beslaat: van de Chinese waarzeggers uit de Oudheid tot moderne visioenen van catastrofe en wereldondergang. Het is een fascinerende anthologie van verbazingwekkende en leerzame verhalen over onder andere de profetieën van Nostradamus en voorspellende dromen over de ondergang van de Titanic en de grote brand in de Rijksdag te Berlijn.
Daarnaast gaat de auteur uitgebreid in op de werking van de belangrijkste voorspellende systemen, zoals I Tjing, profetieën van de Maya's en tarotkaarten. Ten slotte onderzoekt de auteur de accuratesse van voorspellingen uit het verleden en geeft commentaar op de profetieën die nog moeten worden vervuld.
Toon minder
Recensie(s)
Goed overzicht van voorspellingen, orakels, dromen, voorgevoelens, methoden van waarzeggen en helderzienden van allerlei culturen van de vroege oudheid tot nu. Zeer goed geschreven, goed gedocumenteerd en steeds objectief. Mooie illustraties met bijschrift en verantwoording achterin het boek. Per onderdeel wordt een opmerkelijk detail in een apart, gekleurd kader verteld. Daardoor krijgt de theorie er een voorbeeld bij en wordt deze levensecht. Vaak is ook nog een citaat opgenomen uit oude geschriften en/of van schrijvers en andere beroemdheden. Recente gebeurtenissen zoals de aanval op het WTC in New York krijgen aandacht (in verband met voorspellingen van Nostradamus), alsook de angst voor de milleniumbug. Met behulp van techniek wordt tegenwoordig geprobeerd meer dan ooit te voorspellen (het weer of de beurskoers), maar volgens de schrijver blijft de toekomst bijna even onvoorspelbaar als altijd. En dat terwijl het grootste deel van het boek laat zien hoe opmerkelijk accuraat voorspellingen vaak zijn. De literatuurlijst is grotendeels in het Engels en er is ook een alfabetisch register. Deels gedrukt in twee en deels in drie kolommen.

F. van Soelen
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Allan, T. - voorspellingen