Bresser, Jan Paul - Jaren van verbeelding

Schrijver:
Titel: Jaren van verbeelding
ISBN: 9789050184755
Uitgever: Uitgeverij Balans
Bijzonderheden: 2002, 303 pp paperback met flappen, ***NIEUWSTAAT***, Staat van het boek: 10.0
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Jan Paul Bresser - Jaren van verbeelding
(Balans)
ISBN 9050184758
uitgave uit 2002
303 pp paperback met flappen
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

Veertig jaar lang heeft journalist en criticus Jan Paul Bresser het publieke domein van kunst en cultuur verkend, beschreven en van commentaar voorzien.
In Jaren van verbeelding gaat hij op zoek naar enige samenhang in al die jaren, met als rode draad zijn liefde voor theater en literatuur.
In herinneringen, reconstructies, portretten, reportages en kritische kanttekeningen schetst hij ons culturele landschap. Hij doet dat samen met een aantal kunstenaars met wie hij betekenis tracht te geven aan een nog lang niet voltooid verleden tijd.
Een waaier van verhalen ontstaat op deze manier, over creatieve, bevlogen en dwarse mensen. Over de stofzuiger van Annie M.G.Schmidt, de piste van Erik Vos, de schuilplaats van Rudi van Dantzig, de stem van Judith Herzberg, de lijn van Pierre Janssen, de twijfels van Freek de Jonge, de korte broek van Willem Wilmink, de geheime tuin van Ritsaert ten Cate, de blik van Maria Goos, de regenjas van Remco Campert. Onder andere!

Recensie(s)Als voormalige chef van de kunstredacties bij zowel de Volkskrant als het weekblad Elsevier heeft Jan Paul Bresser (1941) een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Veertig jaar lang beschreef en becommentarieerde hij het domein van kunst en cultuur. Deze verzameling essays is een weerslag van vier decennia journalistiek, met tal van herinneringen, reconstructies, gesprekken en kritische kanttekeningen. Daarbij voert hij diverse kunstenaars op, zoals Jan Wolkers, Han Bentz van den Berg, Rudi van Dantzig, Boudewijn Buch, Ton Lutz, Judith Herzberg, Kees Fens, Annie M.G. Schmidt, Joop van den Ende, Freek de Jonge en Kader Abdolah. Het is zeker geen chronologische cultuurgeschiedenis geworden, maar eerder een verzameling eigen verhalen op basis van persoonlijke voorkeuren en eigen bronnen. In deze bundel gaat de auteur op zoek naar enige samenhang. Of die aan te treffen is, moet iedere lezer voor zichzelf bekijken. Tijdens de zoektocht naar samenhang zal de lezer van deze kloeke bundel zich zeker niet vervelen. Paperback; vrij kleine druk.

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bresser, Jan Paul - Jaren van verbeelding Bresser, Jan Paul - Jaren van verbeelding Bresser, Jan Paul - Jaren van verbeelding

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.