Bachelor, J., Chant, Christopher - Geillustreerde zeilschepen e

Schrijver:
Titel: Geillustreerde zeilschepen encyclopedie / 200 v.c. tot nu
ISBN: 9789036618458
Taal: Nederlands
Uitgever: Rebo Productions
Bijzonderheden: 2006, 318pp, Gebonden, goede staat
Prijs: € 6,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De woorden schip en boot komen beide voort uit het begrip uithollen,wat terugvoert op de uitgeholde boomstam waarin onze verre voorouders zichzelf en hun goederen over water verplaatsten.

Vanaf het moment dat de mens ontdekte dat bepaalde voorwerpen op het water kunnen drijven, nam de ontwikkeling van (zeil)schepen zijn aanvang. Zeilschepen maakten de ontdekking van nieuwe werelden mogelijk. Ook zorgden zeilschepen voor het ontstaan van nieuwe beroepsgroepen, scheepsbouwindustrieën en oorlogsvloten.

De geleidelijke ontwikkeling van het vaartuig van de eerste, experimentele exemplaren waarmee men de zee te lijf ging tot de ultieme zeilende vrachtschepen die tot in de eerste decennia van de twintigste eeuw werden gebouwd, is in gelijke mate te danken aan de behoefte aan meer snelheid als aan de ontwikkeling in het ontwerpen van schepen.

Deze uitgebreide geïllustreerde Zeilschepen encyclopedie toont het zeer brede scala aan zeilschepen dat de mensheid van 2000 voor Christus tot nu heeft voortgebracht.
Toon minder
Recensie(s)
Al duizenden jaren lang wordt er gezeild. De Egyptenaren deden het met boten van papyrusriet, de Grieken en Romeinen voor de handel en de oorlog, de Vikingen, de Kruisvaarders, Columbus en Magelhaes, tot en met de bouwers van de Cutty Sark en de Amerigo Vespucci. Dit boek geeft een overzicht van de ontwikkeling van die schepen. Het beschrijft, na een algemene inleiding, zo'n honderdvijftig typen. Elk type krijgt twee bladzijden (een enkel type vier) en twee afbeeldingen, de meeste in kleur (foto's, tekeningen en aquarellen). Bovendien worden van elk type de afmetingen, het tonnage en de benodigde bemanning vermeld. Voor liefhebbers een prachtig bladerboek in een technisch goede uitvoering. Met index, maar zonder literatuurlijst, en zonder vermelding van de herkomst van de afbeeldingen.

isbn13: 9789036618458
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen EU Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bachelor, J., Chant, Christopher - Geillustreerde zeilschepen encyclopedie / 200 v.c. tot nu

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.