Groot, Anton | Cramer, Max - C.B. van der Tak. Stadsarchitect t

Schrijver:
Titel: C.B. van der Tak. Stadsarchitect tussen modernisme en traditie 1929-1945
ISBN: 9789068684490
Taal: Nederlands
Uitgever: Thoth, 2007
Bijzonderheden: 1e druk, gebonden met stofomslag, kreukje omslag achterzijde, zeer goede staat, pakketpost
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In Amersfoort zijn vanaf de negentiende eeuw toonaangevende bouwmeesters aangetrokken om de ruimtelijke kwaliteiten van de stad te versterken. Tussen 1929 en 1945 heeft ir. C.B. van der Tak jr. (1900-1971) in zijn functie van stadsarchitect en directeur Bouw- en Woningtoezicht een grote stempel op Amersfoort gedrukt. Hij realiseerde niet alleen een groot aantal openbare gebouwen in een zakelijk-expressionistische stijl, maar was ook betrokken bij de stedenbouwkundige projecten. Door zijn lidmaatschap van de NSB tijdens de laatste oorlogsjaren kon hij na de oorlog zijn ambtelijke carrière niet voortzetten.
Na een periode waarin hij niet als architect werkzaam kon zijn, hervatte hij in de jaren vijftig op bescheiden schaal zijn praktijk. Zo ontwierp hij in Amersfoort de eerste serviceflat van Nederland. Nadat in de jaren tachtig een aantal van zijn gebouwen op de monumentenlijst was geplaatst, begon weer langzaam belangstelling voor het werk van deze begaafde stadsarchitect te ontstaan. Hierbij rees de vraag hoe men naast zijn werk zijn persoon moest waarderen.
Deze rijk geïllustreerde monografie geeft een volledig overzicht van het oeuvre van Van der Tak met projecten zowel in als buiten Amersfoort. Daarbij wordt onder andere ingegaan op zijn esthetische ontwikkeling, zijn belang voor de ontwikkelingsgeschiedenis van de stad Amersfoort en de betekenis van de oorlogsjaren voor de waardering van zijn werk.
Verder lezen

Hartogboeken uit Rotterdam

Logo Hartogboeken

INKOOP - VERKOOP Verzendkosten: Briefpakje: E 3,50 tot 2 kg Pakketpost: PostNL E 6,75 naar een huisadres of UPS E 4,00 naar een afhaalpunt of DPD E 5,05 naar een afhaalpunt, afhankelijk van uw keuze Of afhalen in het magazijn (Maria Danneelserf 1, Capelle a/d IJssel) op ma. t/m zat. tussen 15.00 en 17.00 u. Alleen op afspraak!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Groot, Anton | Cramer, Max - C.B. van der Tak. Stadsarchitect tussen modernisme en traditie 1929-1945

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Hartogboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Hartogboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hartogboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hartogboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Hartogboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.