boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

vestdijk, simon - bevrijdingsfeest

Schrijver:
Titel: bevrijdingsfeest
Taal: Nederlands
Uitgever: de bezige bij
Bijzonderheden: 1968, ppb. goede staat, 332 pag.pakketpost In de roman Bevrijdingsfeest heeft S. Vestdijk een poging ondernomen de liquidatie van het verzet uit te beelden.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de roman Bevrijdingsfeest heeft S. Vestdijk een poging ondernomen de liquidatie van het verzet uit te beelden. De moeilijkheden van de verzetsstrijder om zich aan een nieuwe orde of wanorde aan te passen zijn in deze roman, die in de tweede helft van 1945 speelt, individueel verwerkt in de avonturen van een jong aristocraat, die enerzijds het recht in eigen hand neemt en daarbij de grenzen van het toelaatbare verre overschrijdt, anderzijds de vreugde van de bevrijding al te zeer in het erotische zoekt. Ten overvloede raakt hij verstrikt in een burleske chantagegeschiedenis, die tot allerlei complicaties leidt.

De talrijke personages belichamen elk een aspect van wat 'verzet' en 'bevrijdingsfeest' in die tijd alzo betekenen kon. De hoofdgedachte van het zich tussen humor en tragiek bewegende verhaal dient men te zoeken in de vergeefsheid van alle streven, waarbij de hoop op een betere toekomst levend blijft en de persoonlijke integriteit niet aangetast behoeft te worden. Wanneer de hoofdpersoon door de vrouw, die hij liefheeft, toegevoegd wordt, dat hij 'karakterloos' is - een van de dramatische hoogtepunten van de roman -, trekt hij zich met bloedend hart uit haar leven terug zoals hij zich uit de sfeer van het verzet heeft moeten terugtrekken.

S. Vestdijk (1898-1971) heeft in zijn ruim veertigjarige auteurscarrière vrijwel alle facetten van het schrijverschap beoefend (poëzie, romans, verhalen, essays, kritieken) en een groot en veelzijdig oeuvre op zijn naam gebracht.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

vestdijk, simon - bevrijdingsfeest