vestdijk, simon - bevrijdingsfeest

Schrijver:
Titel: bevrijdingsfeest
Taal: Nederlands
Uitgever: de bezige bij
Bijzonderheden: 1968, ppb. goede staat, 332 pag.pakketpost In de roman Bevrijdingsfeest heeft S. Vestdijk een poging ondernomen de liquidatie van het verzet uit te beelden.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de roman Bevrijdingsfeest heeft S. Vestdijk een poging ondernomen de liquidatie van het verzet uit te beelden. De moeilijkheden van de verzetsstrijder om zich aan een nieuwe orde of wanorde aan te passen zijn in deze roman, die in de tweede helft van 1945 speelt, individueel verwerkt in de avonturen van een jong aristocraat, die enerzijds het recht in eigen hand neemt en daarbij de grenzen van het toelaatbare verre overschrijdt, anderzijds de vreugde van de bevrijding al te zeer in het erotische zoekt. Ten overvloede raakt hij verstrikt in een burleske chantagegeschiedenis, die tot allerlei complicaties leidt.

De talrijke personages belichamen elk een aspect van wat 'verzet' en 'bevrijdingsfeest' in die tijd alzo betekenen kon. De hoofdgedachte van het zich tussen humor en tragiek bewegende verhaal dient men te zoeken in de vergeefsheid van alle streven, waarbij de hoop op een betere toekomst levend blijft en de persoonlijke integriteit niet aangetast behoeft te worden. Wanneer de hoofdpersoon door de vrouw, die hij liefheeft, toegevoegd wordt, dat hij 'karakterloos' is - een van de dramatische hoogtepunten van de roman -, trekt hij zich met bloedend hart uit haar leven terug zoals hij zich uit de sfeer van het verzet heeft moeten terugtrekken.

S. Vestdijk (1898-1971) heeft in zijn ruim veertigjarige auteurscarrière vrijwel alle facetten van het schrijverschap beoefend (poëzie, romans, verhalen, essays, kritieken) en een groot en veelzijdig oeuvre op zijn naam gebracht.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

vestdijk, simon - bevrijdingsfeest

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.