Zwagerman, Joost - De Buitenvrouw

Schrijver:
Titel: De Buitenvrouw
ISBN: 9789029572354
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheden: 2010, 235pp, paperback
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 4,04 (binnen Nederland)
Meer info:
'Dus jij valt niet op blanke mannen,' zei hij tegen haar.
'Nou nee.' Dat kwam er zó hartgrondig uit dat hij een steek van ergernis voelde.'

Theo Altena, leraar Nederlands en gelukkig getrouwd, krijgt een affaire met de Surinaamse docente Iris Pompier. Een roman over liefde, leugens en zelfbedrog. Maar ook over moedwil en misverstand in het multiculturele Nederland.

Na het verfilmde 'Vals licht' (1991) was dit Zwagermans vierde roman. Een geengageerde roman over de gelukkig getrouwde leraar Nederlands Theo Altena, die een heimelijke verhouding begint met zijn Surinaamse gymnastiek-collega, Iris Pompier (zijn 'buitenvrouw' zoals dat in het Surinaams-Nederlands heet). Pas door deze verhouding raakt hij geobsedeerd door discriminatie en alledaags racisme, wat ontaardt in een soort positieve xenofobie. Thema's als erotiek en doodsdrift vormen een belangrijk onderdeel in dit verslag van modern Hollands leven, een specialiteit van de schrijver (1963). Mooi is ook het levensechte beeld dat hier geschetst wordt van het onderwijs in de jaren negentig. Een uiterst toegankelijke roman (recensie NBD|Biblion).


Paperback | 235 pagina's | 27ste druk
Verder lezen

Almeria uit Almere

particulier
Bent u op zoek naar een boektitel die niet langer verkrijgbaar is op een van onderstaande terreinen, dan kunt u ons een mail sturen als het niet op Boekwinkeltje is opgenomen:
- Antropologie
- Sociologie
- Politicologie
- Rechten
- Geschiedenis
- Literatuur (fictie en non-fictie)

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zwagerman, Joost - De Buitenvrouw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Almeria

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Almeria
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Almeria een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Almeria vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Almeria kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.