Dr. H. Hoetink - Het patroon van de oude Curaçaose samenleving

Schrijver:
Titel: Het patroon van de oude Curaçaose samenleving Een sociologische studie
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Gorp & Comp. NV. | Assen | 1958
Bijzonderheden: 187 pagina’s |
Prijs: € 20,50
Verzendkosten: € 4,04 (binnen Nederland)
Meer info:
Klassieke sociologische studie van de raciale relaties tussen de groepen in de Curaçaose samenleving in de koloniale tijd en daarna. De studie beschrijft de plantersgemeenschap ten tijde van de slavernij, de positie van de blanke gemeenschap en de Spaans-Portugese Joden. De differentiatie binnen de protestantse gemeenschap en hun latiniseringsproces komen aan de orde. Over de slaven en de vrijgelatenen, de waardering van de Curaçaose slaven en de sociale geleding binnen de slavengroep. Het economische lot van de vrijgemaakten en het gezinspatroon wordt beschreven. Daarnaast komt ook de contacten tussen deze twee groepen aan de orde. De rasrelaties, het ‘slavengedragspatroon’ en het ‘herengedragspatroon’, invloeden van elders, re-interpretaties binnen de cultuur der negergroepen en de creolisering van de blanken.
Verder lezen

Almeria uit Almere

particulier
Bent u op zoek naar een boektitel die niet langer verkrijgbaar is op een van onderstaande terreinen, dan kunt u ons een mail sturen als het niet op Boekwinkeltje is opgenomen:
- Antropologie
- Sociologie
- Politicologie
- Rechten
- Geschiedenis
- Literatuur (fictie en non-fictie)

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Almeria

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Almeria
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Almeria een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Almeria vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Almeria kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.