George Friedman - De wereld in 2100 voorspellingen voor de kome

Schrijver:
Titel: De wereld in 2100 voorspellingen voor de komende 100 jaar
ISBN: 9789049101251
Taal: Nederlands
Uitgever: SPECTRUM 2e druk 2009 9789049101251
Bijzonderheden: paperback 271pp. in goede sttaat
Prijs: € 18,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
George Friedman is een Amerikaanse politicoloog en futuroloog, die zich vanuit een geopolitieke visie vooral bezighoudt met internationale politieke analyses. In deze uitgave doet hij voorspellingen voor de komende negentig jaar. Een van zijn uitgangspunten is dat in de twintigste eeuw om de twintig jaar diep ingrijpende veranderingen plaatsvonden. Zo voorspelt hij dat de Verenigde Staten de internationale betrekkingen blijven beheersen. Er ontstaat een nieuwe Koude Oorlog met Rusland, dat omstreeks 2020 uiteen zal vallen. In het midden van deze eeuw zal een wereldoorlog ontstaan tussen de Verenigde Staten enerzijds en Turkije en Japan anderzijds. Polen is een grote mogendheid geworden. Rond 2080 staat de tegenstellingen tussen Mexico en de Verenigde Staten centraal. Het valt op dat er weinig over de Europese Unie wordt gesproken. De vraag is echter wel welke waarde men aan deze voorspellingen moet hechten; de ontwikkelingen gaan steeds weer anders dan verwacht. De waarde van dit boek ligt vooral aan de uitvoerige analyses van de huidige situatie, waarop de voorspellingen gebaseerd zijn. De rest is sciencefiction. De uitgave is vooral bestemd voor (internationaal) politiek geinteresseerde lezers. Enige voorkennis is gewenst.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

George Friedman - De wereld in 2100 voorspellingen voor de komende 100 jaar

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.