Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

G. Mak - In Europa.

Schrijver:
Titel: In Europa.
ISBN: 9789045011783
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, Atlas, 2005
Bijzonderheden: Nette /zeer nette grote paperback, 1223 pag.
Beschikbaar: 6 exemplaren
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Van de auteur van de bestsellers Hoe God verdween uit Jorwert en De eeuw van mijn vader. Geert Mak vertelt over 'In Europa': 'Parijse Wereldtentoonstelling en het bruisende Wenen, eindigend in december, in de ruïnes van Sarajevo.
Dat hele jaar reisde ik zo met de eeuw mee, in een krakeling van routes, langs Londen, Volgograd en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, de geparfumeerde kleerkasten van Helena Ceausescu in Boekarest en de speelgoedautos in een verlaten crèche in Tsernobyl.
En ik praatte met de getuigen: met schrijvers en politici, met verzetsmensen en hoge officieren, met een boer in de Pyreneeën en met de kleinzoon van de Duitse keizer, tientallen Europeanen die hun verhaal op tafel legden.
Dit reisverslag gaat over het verleden, en wat het verleden met ons doet. Het gaat over verscheurdheid en onwetendheid, over historie en angst, over armoede en hoop, over alles wat ons nieuwe Europa scheidt en bindt.'
Recensie(s)




In 1999, aan de vooravond van het magische jaar 2000, reisde journalist Geert Mak grotendeels per trein heel Europa door op zoek naar sporen van de twintigste eeuw. Hij bezocht het Parijs van 1900, de loopgraven rond Ieper, het gebombardeerde Guernica, de gaskamers van Auschwitz, het Gdansk van Solidariteit, Srebrenica – de nadruk lag daarbij overigens vooral op gebeurtenissen en plaatsen die verband houden met de Tweede Wereldoorlog. Voor zijn krant NRC schreef Mak daarover dagelijks een kort stukje. Als uitvloeisel daarvan komt Mak in dit boek, met als ondertitel 'reizen door de twintigste eeuw', tot zijn impressionistische bespiegelingen. Met zijn vooral op literatuur en interviews gebaseerde observaties probeert hij een beeld te geven van hoe Europa zich in de vorige eeuw ontwikkeld heeft – in de epiloog kijkt hij ook vooruit naar het Europa van de toekomst. De beschouwer Mak schrijft leesbaar en prikkelend en stemt tot nadenken, al ontbreekt een totaalvisie die de afzonderlijke stukjes tot een eenheid had gesmeed.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

G. Mak - In  Europa.