Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Eerenbeemt, E.M. van den, Heusden, A. van, Schluter, D. - Balan

Schrijver:
Titel: Balans in beweging / Ivan Boszormenyi-Nagy en zijn visie op individuele en gezinstherapie
ISBN: 9789060206509
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Toorts B.V., 1992
Bijzonderheden: Zeer nette paperback, 139 pag.
Prijs: € 9,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Sinds 1967 komt dr. lvon Boszorrnenyi-Nagy (spreek uit: Nodzj) zeer regelmatig naar Nederland. Hij is een pionier op het gebied van gezinstherapie. Met zijn seminars - waarin hij zijn theorie toelicht aan de hand van gesprekken met gezinnen - vindt hij steeds een enthousiast gehoor bij een toenemend aantal mensen dat werkzaam is in de geestelijke gezondheidszorg en het maatschappelijk werk.
De benadering van deze vooraanstaande therapeut is oorspronkelijk en uniek. Inzichten uit de psychoanalyse en kennis van familiesystemen worden geïntegreerd in een ethische visie op relaties. Nadruk komt te liggen op begrippen als rechtvaardigheid, loyaliteit, verdiensten, verplichtingen en vertrouwensbronnen. Individu en relaties worden bezien binnen de context van verschillende generaties. In deze visie richt de therapeut zich op een mogelijk herstel van relaties en groei van het individu. Steeds worden ieders belang en recht, ook dat van de komende generaties, in aanmerking genomen.
Dit boek wil een toegankelijke inleiding zijn op het werk van dr. lvon Boszormenyi-Nagy. Het bevat hoofdstukken over zijn visie en kernbegrippen, uitgewerkte voorbeerden uit de praktijk, een door Nagy geannoteerd verslag van een gezinsgesprek en aanwijzingen voor opleiding en praktijk. Het was de eerste publicatie over zijn opvattingen in de Nederlandse taal.
Voor mensen die werken in of geinteresseerd zijn in geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijk werk en kinderbescherming. Voor iedereen met belangstelling voor de problematiek van gezinnen en familierelaties in deze tijd.
Recensie(s)




Aan een inleiding tot het werk van Boszormenyi-Nagy bestaat nog steeds behoefte. Deze psychiater die regelmatig studiereizen maakt en seminars verzorgt, onder andere in Amsterdam, heeft een eigen benadering van de psychotherapie, die hij 'contextual' noemt. Hieruit vloeit direct zijn visie voort op gezinnen en individuen: er bestaat altijd een dynamisch verband tussen een persoon en zijn belangrijke relaties. Hij geeft een ethische visie op relaties, die hij zeer enthousiast weet te verdedigen. De nadruk ligt op begrippen als rechtvaardigheid, loyaliteit, verdiensten en verplichtingen. In zijn therapieen en in de werkwijze die hij via colleges en seminars probeert over te dragen, richt hij zich op een mogelijk herstel van de relatie en groei van het individu. Twee, zijn visie zeer toegedane gezinstherapeuten geven een inleiding op de ideeen van B-N, uitgewerkte voorbeelden, een door B-N geannoteerd verslag van een gezinsgesprek en aanwijzing voor opleiding en praktijk. Een praktisch en leuk boek voor wie professioneel met gezinnen werkt. Omslag met detail uit muurschildering van Raphael.

Redactie
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Eerenbeemt, E.M. van den, Heusden, A. van, Schluter, D. - Balans  in beweging / Ivan Boszormenyi-Nagy en zijn visie op individuele en gezinstherapie