Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Benschop, Albert, Menting, Connie - Zinzoekers op het web / int

Schrijver:
Titel: Zinzoekers op het web / internet en de verandering van geloofsbeleving
ISBN: 9789490708429
Taal: Nederlands
Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.
Bijzonderheden: 2011, 160pp, paperback, zgan Kerken en geloofsgemeenschappen doen veel te weinig met internet en sociale media. Hierdoor missen ze de kans om bestaande én nieuwe doelgroepen aan zich te binden. Dat stellen de auteurs van dit boek.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Kerken en geloofsgemeenschappen doen veel te weinig met internet en sociale media. Hierdoor missen ze de kans om bestaande én nieuwe doelgroepen aan zich te binden. Dat stellen de auteurs van dit boek. Ze bieden praktische tips en er zijn ook voorbeelden van optimaal gebruik van internet te vinden. In korte interviews komen diverse initiatiefnemers van vernieuwende religieuze internetprojecten aan het woord.

Zinzoekers op het web onderzoekt niet alleen het al dan niet gebruik van nieuwe media door de verschillende geloofsgemeenschappen. Het brengt ook in kaart hoe mensen via internet vorm geven aan hun spirituele inspiraties. Wat gebeurt er als mensen hun levensbeschouwelijke opvattingen via dit medium tot zich nemen? Heeft dit gevolgen voor hun eigen geloofsbeleving? Uit enkele artikelen blijkt dat internet het 'echte' contact soms kan vervangen. Hoewel de virtuele wereld een waardevolle aanvulling is, zijn de auteurs van dit boek ervaren overtuigd dat fysieke nabijheid voor de geloofsbeleving belangrijk is én blijft.



'Je krijgt meteen zin om zelf op internet naar God te gaan zoeken!'

Frank Bosman, meest spraakmakende theoloog van 2011, over Zinzoekers



Auteurs

De zeventien auteurs hebben hun sporen in de zinzoekende virtuele wereld getrokken. Er zijn bijdragen van onder andere Eric van den Berg (auteur Handboek Kerk en Internet), Fred Omvlee (oprichter Socialsunday.nl), Peter Dekker (IKON) en Erik Jan Tillema.

Toon minder
Recensie(s)
Op het internet als virtuele wereld is religie duidelijk aanwezig. Hoe wordt daar zingeving aangeboden en hoe verandert dat aanbod door internet? Dat zijn de vragen die in deze interessante bundel centraal staan. De bijdrage van Benschop is theoretisch sterk. Door internet komt God aan huis, kunnen teksten worden vergeleken, ontstaat nieuwe vormen van verbinding en dialoog, kunnen zinzoekers zich emanciperen. In het eerste deel is vooral aandacht voor de nieuwe vormen van gemeenschap aan de hand van voorbeelden en interviews. In het tweede deel wordt de religieuze beleving behandeld met onderwerpen als online bidden, de resultaten van een gebruikersonderzoek, een pleidooi voor een katholieke twitterethiek, en tips voor webmasters. Het derde deel laat zien welke kansen kerken laten liggen op het net en hoe moslims internet gebruiken voor hun identiteit. Benschop sluit af met een visioen dat door internet zinzoekers een gedeelde taal zullen vinden. Een weinig consistente bundel wat door de prettige variatie op een in kerken veel bediscussieerd onderwerp goedgemaakt wordt.

Dr. E. Sengers
Toon minder
Productspecificaties
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Benschop, Albert, Menting, Connie - Zinzoekers op het web / internet en de verandering van geloofsbeleving