Reddingius - Salomonson, F. - Een weg tot Nietzsche

Schrijver:
Titel: Een weg tot Nietzsche
Taal: Nederlands
Uitgever: Servire
Bijzonderheden: oud exemplaar met gebruikssporen, zie extra info | 1950, 1e editie | gebonden softback | 319 pagina's
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Nietzsche liet Zarathustra klagen :.,Wel ging ik tot de mensen, maar ik kwam niet hij hen aan". Nu — vijftig jaar na zijn dood — heeft hij hen nog niet bereikt. De oorlogen, die hij voorspelde, zijn gekomen — de verontrusting, waaruit hij leefde, kennen wij nu allen maar zijn wekroep tot levensvernieuwing is niet verstaan.

Dit boek is een poging, deze niet-gekende, miskende gestalte te doen leven: als mens, denker en dichter, maar bovenal als de profeet, die hij wilde zijn. Met zijn eigen woorden — uit werk en brieven — wordt antwoord gegeven op de vraag, wat deze zelfontleder en zelfbevechter kan betekenen in ons persoonlijk leven, niettegenstaande zijn tegenstrijdigheden, zijn onredelijkheid, zijn mateloosheid, waaraan wij geen deel kunnen hebben.

De eenheid achter die bewogen veelheid spreekt uit de levensworsteling, waarin hij zich gelijk bleef — die altijd naar het positieve was gericht: uit de ontkenning naar de bevestiging ... uit de levensmoeheid naar doelgerichtheid ... . uit de vertwijfeling naar liefde tot het lot .. .

De titel : „Een weg tot Nietzsche" schijnt de belofte in te houden, dat wie langs deze weg gaan, hem zullen bereiken. De bedoeling is een andere : uitdrukkelijk wordt van één weg gesproken in de zekerheid, dat alleen een persoonlijk zoeken en persoonlijk ontmoeten mogelijk is. Hier wordt alleen verteld van de eigen tocht, het eigen dwalen en verdwalen in wat oorspronkelijk een doolhof schijnt, om dan plotseling in de wijdheid te komen met een nieuw en bevrijdend uitzicht naar onbekend gebied en een nieuwe eerbied voor alle levensverschijningen, die volgens Nietzsches woord : „gedoopt zijn aan' de Bron der Eeuwigheid". Die belevenis kan niet op anderen worden overgedragen, er kan alleen van worden verteld, om alle verlangenden naar „opgesloten horizonnen" die nog niets van hem weten of door vooroordeel van hem zijn gescheiden, te wekken tot belangstelling en tot het vermoeden, hoe leven-vernieuwend deze ontmoeting kan zijn.


Uitgebreide conditieomschrijving:
Cover beschadigd, wel geplastificeerd ter bescherming.
Inhoud licht vergeeld met de volgende details: kleine vochtvlek in hoek aan onderzijde van het schutblad t/m pag 41 | op pag. 134 en 135 gelige vlek | pag. 149 raar hoekje | pag. 150 vuil | pag. 257 verlengde hoek.
Verder lezen

Zininzijn uit Zevenhuizen

zakelijk

Logo Zininzijn

Esoterische boeken, boeddhistische boeken, zelfrealisatie boeken en verwant.De afgebeelde foto's zijn alijd van de huidige conditie. Verzending kan ook naar het buitenland. Veel plezier met het uitzoeken van een boek!
Emilia

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Reddingius - Salomonson, F. - Een weg tot Nietzsche Reddingius - Salomonson, F. - Een weg tot Nietzsche

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Zininzijn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Zininzijn
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Vorm en Leegte
  Kamer van Koophandel nummer: 02046165
  NL001440345B48
  https://emilia.nl/
 • Na uw bestelling ontvangen u en Zininzijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Zininzijn vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Zininzijn kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.