Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Bourgonje, Fleur - Nevelpaarden, roman

Schrijver:
Titel: Nevelpaarden, roman
ISBN: 9789045006673
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas, 2004
Bijzonderheden: Nette paperback,127 pag.
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting


'Bijna een eeuw geleden, in het voorjaar van 1911, trokken mijn grootouders per paard en wagen vanuit het oosten van het land over de Veluwe naar de Gelderse Vallei op zoek naar een dorp waar nog geen smid was om de paarden te beslaan. Mijn grootvader hield de teugels. Naast hem op de bok mijn grootmoeder met een kind op haar schoot, mijn vader. Op de wagen - een geleende meelkar - lag hun hele bezit: hamers, tangen, blaasbalgen, een aambeeld, hoefijzers, een praam, huisraad, beddengoed, lange jurken met roesjes, werkbroeken, klompen en een leren riem die op de rug wel vijfentwintig centimeter breed was. Met deze tocht is mijn geschiedenis begonnen. Dit beeld heeft mijn leven getoonzet hoewel ik nog lang niet geboren was.'

In de roman Nevelpaarden vertelt Fleur Bourgonje over mensen die een belangrijke rol in haar leven hebben gespeeld. Ze doemen - net als de paarden - heel even haarscherp op uit de decembernevel, om er ook weer in te verdwijnen.
Recensie(s)




Fleur Bourgonje verwerkt in haar werk haar reizen in ruimte en tijd. Veelvuldig vormen de ervaringen tijdens haar jarenlange verblijf in Latijns-Amerika de achtergrond van haar werk. Zij zocht in de extreme omstandigheden waarin zij vaak verkeerde naar de kern van het leven. In deze novelle reist zij door het verleden van haar voorouders, op zoek naar wat hen dreef. Om een verhaal te kunnen schrijven huurt de hoofdpersoon tijdens een decembermaand in de streek van haar jeugd een woning. Geen levens verzinnen, maar putten uit de werkelijkheid, is haar schrijverscredo. Maar de herinneringen aan het leven van haar grootouders, ouders en haarzelf dringen zich zo aan haar op, dat dit het schrijven belemmert. Opnieuw, maar nu aan haar voorouders, stelt zij de vraag waarvoor zij hebben geleefd. Al is de duisternis over hen volledig geworden, alleen de schrijver kan op deze vraag een antwoord verzinnen. Dit autobiografische verhaal is strak gecomponeerd met parallellen tussen heden en verleden, tussen haarzelf en haar alter ego Anna K(arenina). Een mooi verhaal: poetisch en weemoedig van toon. Paperback; vrij kleine druk.

Gerard Oevering
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bourgonje, Fleur - Nevelpaarden, roman