Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

niemeijer, j.w. - Honderd jaar rijksmuseum 1885-1985

Schrijver:
Titel: Honderd jaar rijksmuseum 1885-1985
ISBN: 9789026944758
Uitgever: Unieboek BV
Bijzonderheden: 1985, Gebonden, zonder stofomslag, goede staat, Achterin vindt men een kroniek, literatuur, verantwoording van de 554 illustraties en register. Een aantrekkelijk boek voor ieder die in dit gebouw geinteresseerd is.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Medewerkers van het Rijksmuseum schetsen de bouwgeschiedenis in een beknopte, prettig leesbare tekst met vele afbeeldingen daartussenin. Cuypers, met zijn ontwerp de winnaar van de prijsvraag, voltooide het gebouw in 1885, toen er een eind kwam aan de stiefmoederlijke zorg voor ons versnipperde nationale kunstbezit. Vanaf het begin was er veel kritiek. Het exterieur is op enige uitbreidingen na, intact gebleven, maar het interieur is zodanig gewijzigd dat de ideeën van Cuypers over ruimtewerking en lichtinval ernstig geschaad zijn. Het boek, dat chronologisch in 3 delen verdeeld is, bevat ook de geschiedenis van de verzameling, de inrichting van de zalen, de scholen die in het gebouw gevestigd waren, de oorlogswederwaardigheden, publieksgerichtheid, huishoudelijke zaken, depots en schenkingen. Achterin vindt men een kroniek, literatuur, verantwoording van de 554 illustraties en register. Een aantrekkelijk boek voor ieder die in dit gebouw geïnteresseerd is.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

niemeijer, j.w. - Honderd jaar rijksmuseum 1885-1985