Werkman, Hans - De wereld van Willem de Mérode

Schrijver:
Titel: De wereld van Willem de Mérode
ISBN: 9789029557146
Uitgever: De Arbeiderspers (Open Domein; no.6)
Bijzonderheden: 2002/1e dr./280 p./reg./afbn./paperback met flappen
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Op 26 februari 1924 belde een marechaussee aan bij meester Keuning in Uithuizermeeden om hem te doen overbrengen naar het Huis van Bewaring in Groningen. Willem Eduard keuning - die zich als dichter Willem de Mérode noemde, naar de balletdanseres Cléo de Mérode - was toen zesendertig jaar oud en stond al zeventien jaar voor de klas. Op 27 maart 1924 werd hij wegens sexuele contacten met een minderjarige jongen veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf en werd hem voor drie jaar het recht ontzegd het ambt van onderwijzer uit te oefenen. De gereformeerde gemeenschap waarin De Mérode had verkeerd stond perplex. Het woord homosexualiteit was er nog nauwelijks bekend, laat staan dat men wist wat he betekende. In de gevangenis beet De Mérode zich door de eenzaamheid en vertwijfeling heen en schreef hij de prachtige bundel 'De Rozenhof'.
De Mérode trok zich terug uit de kerk zonder het christelijk geloof te verloochenen en verkoos verder het alleen-zijn. De geweldige spanningen van het jaar 1924 werden dor hem 'benut' om een omvangrijk, thematisch zeer gesloten en met immense dramatiek geladen oeuvre op te bouwen dat gerekend wordt tot het sterkste dat de protestantse literatuur voor de tweede wereldoorlog heeft voortgebracht. Een criticus als Vestdijk onderkende als een der eersten de bijzondere rang van zijn werk. Er is de afgelopen jaren veel nieuw materiaal over De Mérode te voorschijn gekomen, dat Hans Werkman heeft gebruikt voor het schrijven van deze uiterst boeiende biografie.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.