Gemeentemuseum De Wieger - Armand Bouten x Manny Korevaar

Schrijver:
Titel: Armand Bouten x Manny Korevaar
ISBN: 9789073762015
Uitgever: Gemeentemuseum De Wieger Deurne 1991 9789073762015
Bijzonderheden: grote paperback 64pp. in goede staat, afb in kleur en zw/wit
Prijs: € 12,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
In deze catalogus worden schilderijen, tekeningen en aquarellen van het kunstenaarsechtpaar Armand Bouten/Hanny Korevaar besproken en afgebeeld. Beide expressionistische kunstenaars, die vooral tussen de beide wereldoorlogen hebben gewerkt, zijn in Nederland vrijwel onbekend gebleven. Ten onrechte, zoals blijkt uit de kwaliteit van de werken die voor een deel in kleur zijn afgebeeld. Het werk bezit een eigen atmosfeer, er is een zekere invloed van Chagall te zien. Het is bovendien in zijn expressionistisch idioom consistent. Armand Bouten schreef ook interessante expressionistische gedichten, waarvan er een aantal is afgedrukt. Met een lezenswaardige inleiding van Juffermans; de studie van Jan Voskuil uit 1925 is uitstekend en draagt bij tot wezenlijk begrip voor dit werk. Hoewel dit werk niet naar ieders smaak zal zijn, zou deze catalogus als 'document humain' in geen enkele bibliotheek mogen ontbreken. Verzorgd uitgegeven.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gemeentemuseum De Wieger - Armand Bouten x Manny Korevaar

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.