Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Rauch, Erich - Bloed - en lichaamsvochtreiniging / Mild zuiver

Schrijver:
Titel: Bloed - en lichaamsvochtreiniging / Mild zuiveringsdieet / Algehele ontslakking / Op holistische wijze de gezondheid op peil brengen.
ISBN: 9789060306536
Taal: Nederlands
Uitgever: De Driehoek, 2003
Bijzonderheden: Nette paperback, 157 pag.
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting




"Alle ziekten vinden hun oorsprong in onze bloedcirculatie of verkeerde bloedsamenstellingen" - dit is niet alleen een belangrijk principe van de Kneipp-kuur maar ook voor de Mayr-kuur, de reinigingskuur die de laatste jaren door het werk van de arts Erich Rauch sterk in de belangstelling is gekomen.

De bloed- en sappenreiniging volgens F.X.Mayr is een milde maar uiterst effectieve therapie om de algehele constitutie een flinke oppepper te geven: men maakt even pas op de plaats om het lichaam van overtollige ballast te ontdoen en nieuwe energie te vinden. Alle lichaamssappen worden gezuiverd en de psyche krijgt eveneens de gelegenheid bij te komen. Zo zorgt deze holistische behandeling voor verbetering van de algehele conditie.

Bloed- en lichaamsvochtreiniging:
*noodzaak en principes van de reiniging van bloed en lichaamssappen
*ontstaan van ziekten: het verborgen, het humorale en tenslotte het intercellulaire stadium
*bloed- en sappenbehandeling type I: voor-kuur, ontslakking/darmreinigingskuur volgens F.X.Mayr, mild afvoerdieet bloed- en sappenbehandeling type II: voor acute gevallen
*het psychische deel van de behandeling
*diagnose: huidkleur, haren, vingernagels, tong, geur
*praktijkgevallen

Dr.Erich Rauch was geneesheer-directeur van het Mayr-gezondheidscentrum in Maria Worth, Oostenrijk. Op basis van zijn rijke praktijkervaring schreef hij diverse boeken waaronder Autosuggestie en genezing, De darmreiniging volgens dr.F.X.Mayr en De Mayr-darmreinigingskuur
Recensie(s)




De auteur is een bekende publicist in de sfeer van de natuurgeneeskunde in Duitsland. Het boek is een - voor de uit Duitsland komende natuurgeneeskunde typische - 'mix' van probleemloos gezond verstand en veelal erg ver doorgevoerde theoretische bespiegelingen en gedetailleerde praktijkinstructies. De grondgedachte waarop dit boek is gebaseerd luidt 'De spijsverteringsstoornis is de moeder van iedere ziekte'. Dat is als methodisch-wetenschappelijk denkbeeld evenmin te bewijzen als te ontzenuwen, maar als leitmotiv voor gezond leven is het behartigenswaardig. Theorie en praktijk van gezondheidbevordering door gezond eten en leven worden helder, duidelijk en overtuigend uiteengezet; tekeningen, schema's, gevalsbeschrijvingen en acht kleuropnames van gezichten van mensen met specifieke spijsverteringsstoornissen maken de lectuur van dit boek in elk geval een boeiende activiteit.
(Biblion recensie, H.S. Verbrugh.)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rauch, Erich - Bloed  - en lichaamsvochtreiniging / Mild zuiveringsdieet / Algehele ontslakking / Op holistische wijze de gezondheid op peil brengen.